1 Kasım 2015 Pazar


Aktar açmak her ne kadar basit ve küçük çaplı bir iş gibi gözükse de sizin için oldukça karlı bir yatırım olabilir.
Baharat ve kuru bitkiler yemeğe tat katar. Bazı insanlar hangi baharatın hangi yemekle iyi gittiğini ya da bir yemekte hangi baharat karışımını kullanmak gerektiği konusunda pek bilgili değillerdir.
Örneğin kimyon ve kişniş Meksika yemeklerinde en fazla kullanılan baharatlardır fakat bu yemekler hakkında bilgisi olmayan çok kişi bunu bilmez.Baharatçılık işi onların doğru baharatı seçmelerine sizin de cüzdanınızın dolmasına yardımcı olur.

1. Adım
Bölgenizde aktar açmak için gerekli olan belgeleri öğrenin. Baharat ve kuru bitki karışımlarından hazırladığınız paketlerin sağlık müdürlüğünce denetlenmesi gerekebilir.Vergi dairesine yazılın ve işyeri adınızı esnaf ve sanatkarlar odasına kaydettirin.

2. Adım
Baharat karışımı paketlerinizi büyük miktarlarda tartın.Her paketi tartarak oluşturun.Müşteriler her paketin aynı olmasını beklerler.Baharatların gramajını iyi ayarlayın.Bazı baharatlar diğerlerinden ağırdır ve paketin dibine çöker hafif partüküller ise üst kısımda toplanır.20 litrelik saklama kabı tüm içeriğin iyi karışması için ideal hacimde olmazken 8 litrelik kap ideal olabilir.

3. Adım
Baharatlarınızı paketleyeceğiniz ve etiketleyeceğiniz bir tezgahınız olsun. Baharatlarınızı paketledikten sonra geri kalanları saklamak için bir alan yaratın, baharatlarınızı satacağınız yeri belirleyin.
4. Adım
Kendinize bir ya da daha fazla kaynak sağlayıcı bulun.Kararınızı ürünün kalitesine, teslimat süresine, fiyatına ve nakliyat maliyetlerine göre yapın.Ayrıca satın alınacak baharatların minimum miktarlarını belirleyin. Bütçeniz kısıtlıysa fiyatları düşük olup da en az 100 TL’lik ürün satanı değil de fiyatları yüksek olan fakat 50TL’lik ürün satışı yapan kaynağı tercih edin.

5. Adım
Ürünlerinizi satmak için fuarlar, yemek pişirme atölyeleri ve şarküteriler gibi potansiyel pazarlar arayın.Baharatlar hafiftir, bozulmaz ve fazla ambalaj istemez.Web sitesi vasıtasıyla satış da başka bir satış yöntemidir.

6. Adım
Kendinizi tanıtmak için el ilanları, broşürler ve kartvizitler bastırın.Baharat karışımlarının hangi yemeklerde kullanılabileceğine dair bir kitapçık bastırmayı düşünebilirsiniz.Kulüpler, dernekler ve kadın grupları için tanıtım gösterileri düzenleyin.
Her iş kurma sürecinin sonunda olduğu gibi aktarınız için de görkemli ve eğlenceli bir açılış töreni düzenleyerek kazanmaya başlayabilirsiniz.

Aktar Açma Maliyeti

Ortalama maliyet her şehirden şehire göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca dükkanınızın büyüklüğü ve stoklarınızda bulunduracağınız baharat çeşitleri de maliyeti farklılaştıran faktörlerdendir. Eğer açmak istediğiniz aktarla ilgili ayrıntılı bir yorum bırakarsanız maliyet hesaplama konusunda size yardımcı olunucaktır. SAğlıklı bir hesaplama için yapacağınız yorumlarda yeterince açık ve bilgilendirici olmanız gerektiğini unutmayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *