28 Ağustos 2015 Cuma


Hemen hemen herkes eline fırsat geçtiğinde kendi işini kurmak ister. Daha önce hangimiz  “Kendi işimin sahibi olmak istiyorum.” dememiştir ki?

İşletme sahibi olmanın adımları

1 – İnsanların birçoğunun hayalleri vardır ancak bunu nasıl yapacaklarını düşünürken çıkmaza girerler
Bu makale kapsamlı bir iş kurma rehberi olmasa da iş kurma sürecindeki adımlardan bazılarını kapsamaktadır.
2 – Profesyoneller bulun
Başlangıç aşamasında ihtiyaç duyacağınız en önemli profesyoneller avukat ve muhasebeci olacaktır. Avukat tüzel kişi, ortaklık, şahıs şirketi veya diğer türdeki işletme yapılarından birini seçmenize yardımcı olacaktır. İyi bir muhasebeci sizin için uygun olacak en avantajlı vergi türünü belirlemenize yardımcı olacaktır. Avukat şirket kaydınızı yaptırmanıza, gerekli ruhsat ve izinleri almanıza ve fikrinizin patentini nasıl alacağınıza veya fikri mülkiyetinizi nasıl koruyacağınıza ilişkin tavsiyelerde verir.
3 – İş planı yapın
İş planınızı yazmanıza yardımcı olması için bir yazar veya işletme profesyoneli ile anlaşabilirsiniz. İşletme amacınızın ve hedefinizin ne olacağına karar vermenize yardımcı olacak birine ihtiyacınız vardır. Bu hotdog satmaktan iş dünyasındaki önemli oyunculara teknoloji desteği vermeye kadar her şey olabilir. Her halükarda hedefinize nasıl ulaşacağınızı tasarlayan ve bu hedefi gerçekleştirmek için ne kadar paraya ihtiyacınızın olduğunu belirlemenize yardımcı olacak bir plana ihtiyacınız olacaktır. Ekipman masraflarınız ne kadar olacak? Çalışanlarınız olacak mı? Ofis kirası ne kadar olacak? Bütün bu maliyet tahminlerinin iş planınızda yer alması gerekir.
4 – Finansman bulun
Ne kadarlık başlangıç sermayesine ihtiyacınız olacak? Kullanabileceğiniz birikimleriniz var mı? Girişiminize yatırım yapmak isteyecek arkadaşlarınız veya iş ortaklarınız var mı? Veya banka kredisine ihtiyacınız var mı? Durum her ne olursa olsun, sermayeye ihtiyacınız varsa iş planınızı bankacılara veya yatırımcılara sunmanız gerekecektir.
5 – Kayıt tutma sisteminizi kurun
İyi bir muhasebeci size en iyi kayıt tutma yazılımını tavsiye edecektir ve alacaklı hesaplar, alacaklar, gider vergisi, maaş bordrosu, personele sağlanan haklar ve benzeri gibi kayıtların takibi için sistem kurmanıza yardımcı olacaktır.  Muhasebeciniz işletmenizin yıllık vergi beyannamesinden, üç aylık maaş bordrosundan ve satış vergisi beyannamesinden sorumlu olacaktır.
6 – Yer bulun
Yapacağınız işe bağlı olarak yer çok önemli olacaktır. Kitap dükkanı veya restoran gibi görünür olması gereken bir işiniz olacaksa yer konusunda uzun vadeli düşünmeniz gerekir.  Yer başarınızı veya başarısızlığını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Aynı zamanda telefon hattı almanız, elektrik, doğalgaz ve su gibi hizmetleri açtırmanız, ekipman ve mobilyalarınızı yerleştirmeniz ve “hey buradayız” diye bağıran bir veya iki tabela yaptırmanız gerekecektir.
7 – Personel alın
Tek kişilik bir faaliyet yürütecekseniz ilk aşamada personel almanıza gerek yoktur. Telefonlara bakması ve bir takım evrak işleri ile ilgilenmesi için yarı zamanlı birini alabilirsiniz. Tabi ki bu yapacağınız işe göre değişecektir. Küçük bir kitap dükkanını kendi başınıza idare edebilirsiniz ancak ufak bir restoran açarsanız aşçıya, birkaç garsona ve kasada durması için birine ihtiyacınız olacaktır. Herhangi birini işe almadan önce sabıka kaydı sorgulaması yaptırın veya en azından referanslarını kontrol edin.
8 – Reklam ve tanıtım yapın
İnsanları nasıl haberdar edeceğinize, onlar için ne yapacağınıza ve neden sizi tercih etmeleri gerektiğine karar verin. Televizyon ve radyo reklamları, gazete ilanları, el ilanları ve şirketler tarafından dağıtılan kuponlar en yaygın reklam türleridir.
9 – Yukarıdaki liste iki kez düşünmenize neden olabilir
Personel alarak finansal sorumluluklar altına girmek veya yer bulmak gibi şeyler sizin için büyük riskler olabilir.
11- Bu hedefe ulaşmanın oldukça basit bir yolu vardır
Ev merkezli bir iş kurabilirsiniz ve yukarıda anlatılanların birçoğunu listeden çıkarabilirsiniz. Ev merkezli iş fırsatları daha az risklidir ve avantajı daha fazladır.
12 – Geleneksel işletmelerin aksaklıklarının ve baskılarının birçoğu ev merkezli işlerde olmaz
Bir iş kurmanın veya bir iş almanın en büyük bariyeri ciddi nakit sermayesi gerektirmesidir. Büyük yatırıma ek olarak, zaman taahhüdü gerektirir ve geri dönüşler ekstra zaman harcamaya veya finansal riske girmeye değecek kadar yüksek olmaz.

İpucu

Hem faaliyet rehberi olarak hem de işlerin sürecini izlemenizi sağlayacak bir araç olarak iş planınızı aktif kullanın.

2 yorum:

  1. 50 Dolara Token Satın al, aldığın her token başına 600 günde 300 Dolar kazanç sağla, Ekip yapmak isterseniz 1 ve 2 ekip arkadaşlarınızdan %12 şer Dolar kazanç sağla, Her ay farklı bonuslar ile hedef 1000 Tokene ulaşıp ayda 7,500 Dolar'lık bir kazanca sahip olabilirsiniz.İş Detayları için Özelden Yazabilirsiniz.
    Ekibimize katılmak isterseniz linkten bizlerle çalışmaya başlayabilirsiniz.

    https://getmyads.com/r/261417

    VİDEOYU İZLEYİNİZ https://www.youtube.com/watch?v=0P_eDnUaGl8

    https://www.facebook.com/getmyadsgmaturkey/

    YanıtlaSil
  2. Hepsi, Gıda süpermarket işimi farklı yerlerde kurmam için 1.000.000,00 USD tutarında bir kredi sağlamama yardımcı olan Elegant kredi firmasına teşekkürler. Son dört yıldır mali yardım arıyorum. Ama şimdi, kredi memuru Bay Russ Harry'nin tüm yardımı ile tamamen stresliyim. Bu nedenle, işini geliştirmek için fon arayan herkese yardım için bu büyük firma ile iletişime geçmesini tavsiye edeceğim ve bu gerçek ve test edilmiştir. Ona E-posta --Elegantloanfirm@Hotmail.com- veya Whats-app +393511617486 aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *