30 Ekim 2015 Cuma


  Japonya’daki bu havalı yeni hizmet meşgul iş kadınlarının stresle başa çıkmalarına yardımcı oluyor.  7,900 yen ( 65 dolar ) karşılığında gözyaşlarını silmeleri için ‘Ikemeso’ yani yakışıklı bir erkek kiralayabiliyorlar.
İşte nasıl olduğu: şirketi arıyorsunuz ve yakışıklı yedi erkekten birini seçiyorsunuz. Daha sonra bu kişi stresle başa çıkmanıza yardımcı olmak için işyerinize geliyor. Geldiği esnada ağlıyorsanız, lisanslı “ağlama terapisti” yumuşak bir mendille gözyaşlarınızı siliyor ve nazik kelimelerle sizi rahatlatıyor. İşle alakalı stres henüz ağlamaya neden olmamışsa Ikemeso ağlamaya neden olan duygusal bir film izlettiriyor ve film bittikten sonra da gözyaşlarınızı siliyor.
gozyaslarini-silen-kiralik-erkekler-1
  Zevkinize göre seçim yapabileceğiniz farklı erkekler var – küçük erkek kardeş, entelektüel, kötü çocuk, biraz yaşlı çekici erkek ve daha fazlası. Ikemeso uygulaması 24 Eylülde hizmete başladı.
Ikemeso’nun yaratıcısı Hiroki Terai ilginç iş fikriyle alakalı şunları söylemiştir: “Tokyo’da çalışan Japon kadınlar büyük stres altındalar. Biz de göreve hazır yedi hoş erkeğimizin onlara güzel şeyler söylemelerini ve onların gözyaşlarını silmelerini istiyoruz.”
Bazıları bu iş fikrini cinsiyetçi olarak görecek ancak girişimci, insanlardan gelen olunlu tepkilere dayanarak öyle olmadığını iddia ediyor. Aynı zamanda hizmetin bir aldatmaca olmadığını da vurguluyor. Cesur girişimci sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Günümüzde, profesyonel işlerde çalışan kadınların sayısı her geçen gün artıyor ancak erkeklerin dominant ve işkolik olmaları bu kadınların işlerini zorlaştırıyor. Biz de ezilen kadınların rahatlamasını ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak istiyoruz.”
Ikemeso terimi, ikemen ( çekici erkek ) ve mesomeso ( ağlamak ) sözcüklerinin kombinasyonudur.
Ikemeso şu anda stresli çalışanlara hitap etse de hizmet alanını genişletmeyi planlıyor.
Bu bizim için garip bir hizmet ancak emin olun ki Japon standartları için değil. Neticede “kendilerini prenses gibi hissetmek isteyen erkekler için elbise kiralama hizmeti” ve “yavaş taksi hizmeti” gibi ilginç iş fikirleri bulan bir ülkeden bahsediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *