30 Ekim 2015 Cuma



  Çoğumuz sıradan ve vasat işler yaparak hayatımızı kazanırız. Ama günümüz dünyasında yaratıcı fikirler üretenler, kaliteli bir yaşam sürebilmek için bizim gibi sıradan işler yapmak zorunda kalmaz.
Aslına bakarsak 21. yüzyılda iyi para kazanmak için, sıradışı sayılabilecek çok fazla yol var. Bu yöntemler, alışılmışın dışında hizmet ihtiyaçlarını ortaya çıkaran hayalperestler tarafından biçimlendiriliyor. Bu iş kolları her ne kadar saçma ve komik olsa da , önemli bir kısmı insanlarıngirişimcilik ruhunu yansıttıkları için takdire şayan.
 Yine de bazı insanların para kazanmak için yaptığı yasal görünen işler, hayret verici ve nahoş. Paranın gücü tartışılmaz ve bazı ilginç işler ile çok iyi paralar kazanılabiliyor. Publilius Syrus ” Saygınlık paradan daha değerlidir.” demiş. Öyleyse biz de paranın peşinde koşarken ne kadar ileri gidebileceğimize bir bakalım.
İşte sizler için için araştırdığımız dünyanın dört bir yanından en ilginç para kazanma yolları:

10.Saç satmak

saç satmak
 Son günlerde kaynak saç kullanmak eskisinden daha da revaçta. Hatta işlem görmemiş ve boyanmamış, hakiki insan saçı çok popüler oldu. ABD’de bazı kadınlar saçlarını kaynak ve peruk imalatçılarına bağışlasa da, kaynak amaçlı kullanılan insan saçlarının büyük çoğunluğu Rusya ve Hindistan’dan sağlanıyor. Malesef bu ticaretin temeli yoksulluğa dayanıyor. Bu ülkelerdeki kadınlar saç uzatmaya ve saçlarını para karşılığı satmaya zorlanıyorlar. Bu sektörü 2008 yılında bir belgesel projesi için araştıran İngiliz şarkıcı Jamelia, tanık olduğu sömürü karşısında dehşete düşmüş ve bir daha asla hakiki insan saçından yapılan kaynak kullanmayacağına dair yemin etmiş.

9.T-shirt giymek

t-shirt-hazirlama1
Aslında buna bir fikir bile denemez, o kadar basit ki bu işten kar edilebileceği insanın aklının ucudan geçmez. İşte tam da bu yüzden çok enteresan bir iş. 2005 yılında Jason Sadler, üzerinde bazı şirketlerin logosu bulunan t-shirtler giyerek para kazanmanın hayalini kurdu. Bu şirketleri para ödemeye ikna edecek ve logolu t-shirtler giyerek dolaşacaktı. Ayrıca insanlarla konuşarak o şirketten bahsedecekti. Sadler’ın bu fikri iyi bir çıkış yaptı dersek hafife almış oluruz. Şirketler bu fikre bayıldı ve talebi karşılayabilmek üzere Sadler kısa sürede çok sağlam bir kadro işe almak zorunda kaldı. 5 yıl içinde, hizmet bedelini ikiye katladı ve şu anda yılda toplam 500.000 Dolar para kazanıyor!

8.Oyun Oynamak

oyun-oynayarak-para-kazanmak
Video oyunlarının yaygın hale geldiği ilk zamanlarda, ebeveynler bilgisayar ile oynamayı çocukça bir uğraş ve önemsiz bir hobi olarak tanımlamakta fazla acele ettiler. Halbuki ne kadar yanılmışlar! Günümüzde oyun endüstrisi, teknoloji dünyasındaki en karlı ve en heyecan verici işlerden biri. Dünyanın her yerinden yüzlerce oyun fanatiği ”profesyonel oyuncu” statüsüne terfi etti ve bu oyuncular uluslararası liglerde yarışıyorlar. Bu yarışmalar internet üzerinden canlı olarak yayınlanıyor ve milyonlarca izleyici sayesinde büyük para kazanılıyor. Dünyanın en ünlü turnuvalarından biri olan ”The International” 2014’te 10 milyon Dolarlık bir ödül fonuna sahipti.

7.İntihar doktoru
yaslilar-icin-qr-kodlu-rozet

İntihar klinikleri (ötenazi klinikleri) birdenbire dünyanın her yerinde açılmaya başladı. Hayatına son vermek isteyen insanlar bu kliniklere başvurarak bir ölüm iğnesi yaptırıyor ve ölüyorlar. Bu fikri ilk bulan Amerikan pataloji uzmanı Jack Kevorkian’dı. ”Ölmek suç değildir.” ifadesi büyük tartışmalara yol açtı ama artık günümüzde onun alışılmışın dışında fikirleri ciddiye alınıyor İsvçre’de bulunan Dignitas, dünyanın en ünlü intihar kliniği. Bu klinik şimdiye kadar 1000 kişiye ötenazi uygulayarak ölümlerine yardımcı oldu.

6.Oshiya (İtici)

çin metrosu
Japonya’nın büyük şehirleri inanılmaz kalabalık. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde tıklım tıkış oluyor. Hıncahınç dolu olan metro istasyonları aşırı rahatsız. Düşünsenize o kalabalıkta sizi vagona sığdırabilmek için içeri doğru ittiren bir görevli olsa nasıl hissederdiniz? İşte Japonya’da şehir hayatı gerçekten böyle. Metro istasyonlarında çalışan ve görevi tren kalkmadan önce mümkün olduğunca çok kişiyi içeriye sıkıştırmak olan insanlar var. Ayrıca oshiya’ların diğer görevi ise tren durup kapılar açıldığında, insanları yarıp dışarı çıkmayı başaramayan yolcuları tutup çekerek dışarı almak.

5.Profesyonel ağıtçı

ilginç-para-kazanma-yolları-5
Bu uğraş, yas tutmanın kültürel bir değer olduğu Afrika’da oldukça popüler. Cenaze törenlerinde ağlamaları için profesyonel ağıtçılar işe alınıyor. Bu şekilde merhumun çok itibarlı ve önemli bir kimse olduğu izlenimi verilmek isteniyor. İncil’de bile profesyonel ağıtçılara dair kanıtlara rastlanabilir. Batı dünyasında pek yaygın olmamasına rağmen bu fikir artık yayılacağa benziyor. Ian Robertson Essex’te, ağıtçı kiralama servisi başlatarak profesyonel ağıt firması kurdu.

4.Memleket toprağı satmak

ilginç-para-kazanma-yolları-4
Dünyadaki en ilginç para kazanma yollarından biri şüphesiz memleket toprağı satmak. Bu, aynı zamanda şunu da ispatlıyor ; eğer ticarete kafanız çalışıyorsa her şeyi satmak mümkün.
İrlanda’nın Tipperary bölgesinden Pat Burke, bu müthiş fikri ABD’de yaşayan göçmen nesillerin özlem dolu yaşantılarından esinlenerek bulmuş. Fikir ne mi ? Gurbette yaşayan insanların, ölen yakınlarının mezarına serpebilmeleri için vatan toprağı satışa çıkarmak. Vatan toprağı ticareti çok başarılı olmuş. Burke evinde hazırlayarak bedavaya getirdiği bir kutu toprağı 15 Dolara satarak acayip karlı bir iş kurmuş. Şirketin yıllık satışı 1 minyon Doları geçiyor.

3.Profesyonel uykucu

ilginç-para-kazanma-yolları-3
Kullandığımız bütün ürünler piyasaya sürülmeden önce yığınla testten geçiyor. Aklınıza bile gelmez ama yataklar ve döşekler bile üretim sürecine sokulmadan önce test edilmek zorunda. Bu sebeple bazı insanlar uyumaları için işe alınıyor ve yataklar halka arz edilmeden önce onlar uyuyarak test ediyorlar. Gece sık sık nabızları ölçülerek ne kadar rahat uyudukları ile ilgili bir sonuca varılıyor. Helsinki’de bulunan Hotel Finn geçen yıl buna benzer bir iş ilanı yayınladı. Otelin 35 farklı odasında uyuyarak, gece uykusunun kalitesini değerlendirmek üzere bir ”uykucuyu” işe aldı. Bu ilginç iş ilanına 600’ün üzerinde başvuru gelmesine şaşırmamak gerek.

2.Yemek yemek

ilginç-para-kazanma-yolları-2
İnanması zor ama, yemek yemek ve obezite de artık bir gelir kapısı oldu. Küçük bir grup kadın yemek yiyerek kendilerine kariyer yapmışlar. Yemek yiyen şişman insanları izlemek bir fetiş haline geldi. Bu gözlerden uzak bir fetişken, internet aleminin genişlemesiyle son yıllarda su yüzüne çıktı. Son yılların en ünlü ”yiyicilerinden” olan Ohio’lu Donna Simpson’un amacı, dünya üzerindeki en şişman kadın olabilmek. Donna’nın kendi websitesine üye olanlar, onu yemek yerken webcam ile izleyebilmek için para ödüyorlar. Üyeleri tarafından bağışlanan bu paralar ise Donna’nın fahiş tutardaki market harcamalarını karşılıyor. Çünkü Donna bir günde 12 000 kalori alıyor. Güney Kore’li bir yemek blogcusu olan ”Diva” ise yemek hazırlarken ve yerken çektiği görüntülerini canlı yayınla satıyor. Bu ilginç para kazanma yöntemi sayesinde Diva, aylık 9000 Dolar gelir elde ediyor.

1.Bekaretini satmak

ilginç-para-kazanma-yolları-1
İşte bu açık ara farkla en tartışmalı para kazanma yolu. İnsanlar hızlı para kazanmanın dibine vurmak için bu yolu tercih edebiliyorlar. Voleyi vurmak için bekaretini satmak oldukça yaygın hale geliyor. Görünüşe göre, insanın başına gelebilecek tehlikeleri ve haysiyetinin zedelenmesini de umursayan yok. Bunun gibi birçok vaka var ama en çok tanınmış ve en iyi belgelenmiş olanı şüphesiz Catarina Migliorini. 21 yaşındaki Brezilyalı kadın, bekaretini internet üzerinden yabancı birine satarak 700.000 Doların üzerinde para kazandı. Sonrasında ise Migliorini, bekaretini tam olarak kaybetmediğini ilan ederek tekrar satışa çıkarmaya niyetlendi.
Sizin favoriniz hangisi?
Siz değerli okuyucularımız için dünyanın dört bir yanından ilginç para kazanma yöntemlerini ve entuhaf işleri araştırmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *