31 Ağustos 2015 Pazartesi



Yepyeni olan bir oyuncak kadar bir çocuğun hayatına neşe katan başka bir şey yoktur. İster çocukların doğum günü için alınsın isterse tatil hediyesi olarak alınsın oyuncaklar genellikle yetişkinlerin seçtiği hediyelerdir. İçinizde kendi dükkanınızı yönetmek isteyen bir çocuk varsa kendi oyuncak dükkanınızı açmayı düşünebilirsiniz. Tutku ve fedakârlığın ötesinde bir oyuncak dükkanı işletmek için pazarlama, operasyon, satın alma, yönetim ve finans konularından anlamalı ve aynı zamanda müşteri hizmetleri konusunda becerileriniz de olmalıdır.

Oyuncak dükkanı nasıl açılır?

1- Oyuncak piyasasını araştırın. Kızlar, erkekler ve farklı yaş grupları için hangi tür oyuncakların popüler olduğunu tespit edin ve aynı zamanda hangi oyuncakların ebeveynlerin dikkatini çektiğini öğrenin. Eğitici ve çevre dostu oyuncaklar gibi trend olanları araştırın.
2- İşletmenizi ne şekilde açacağınıza karar verin. Oyuncakları online olarak satabilir, fiziki bir dükkan açabilir veya ikisini aynı anda yönetebilirsiniz. Online mağaza açmak sizi aylık kira ve kamu masrafı harcamalarından kurtarır.
3- Oyuncak işinde odaklanmak istediğiniz hedef kitleyi tanımlayın. Kişisel oyuncaklar satabilir, 0-3 yaş arasındaki kız çocuklarını hedefleyebilir veya çevre dostu oyuncalara odaklanabilirsiniz. Hedef kitlenizi bildiğiniz takdirde satacağınız oyuncak türlerini seçebilir, fiyatlarınızı belirleyebilir, oyuncak dükkânınızın reklamını nerede yapacağınıza ve dükkânınızı nasıl kuracağınıza karar verebilirisiniz.
4- Oyuncak dükkanınız için hedef kitlenizi etkileyecek bir isim bulun. İsim hakkını almayı unutmayın. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir.
5- Oyuncak dükkanınız için başlangıç bütçesi oluşturun. İşletmenize ne kadar para yatırmak zorunda olduğunuzu, ödünç almayı düşündüğünüz para miktarını ve kira, pazarlama malzemeleri, çalışanların ücretleri, envanterin ve malzemelerin satın alınması ve sigorta gibi temel ihtiyaçların masraflarını eklemeyi unutmayın.
6- Hedef kitlenizin istek ve ihtiyaçlarına uygun oyuncaklar yapan imalatçılarla ve tedarikçilerle temas kurun. Minimum sipariş miktarını, oyuncakların ne kadar sürede elinize ulaşacağını, envanterlerini ne kadar sıklıkla güncellediklerini ve nasıl sipariş vereceğinizi öğrenin.
7- Oyuncak dükkanınız için potansiyel yerleri keşfedin. Fiziki bir dükkân açmaya karar verdiyseniz hedef kitlenizin yaşadığı veya sürekli gidip geldiği yerleri tespit edin.  Dükkân yerini bulduktan sonra kira sözleşmesi imzalayın ve bir dekoratör ile anlaşarak dükkânınızı nasıl düzenlemeniz gerektiği ile ilgili yardım alın.
8- Oyuncak dükkanınızın pazarlama faaliyetlerinde size yardımcı olmaları için grafik tasarımcı ve web tasarımcı ile anlaşın. Logo, kartvizit, broşür ve internet sitesine ihtiyacınız olacak. Online mağaza açmak istiyorsanız internet sitenizde online alışveriş imkanı sunan alışveriş sepeti uygulamasının olması gerekir. Bu konuda grafik tasarımcı ile birlikte çalışın.
9- Envanterinizi, raflarınızı ve etajerlerinizi satın alın ve dükkanınızı düzenlemeye başlayın. Çocukların hoşlanacağı renkler kullanın ve duvarlarınızı duvar resimleriyle süsleyin.
10- Oyuncak dükkanınızda satacağınız ürün ve hizmetlerinizi müşterilere tanıtmak için bir açılış planlayın. Gazetelere açılışla ilgili reklamlar verin ve benzer pazarı hedefleyen yerel işletmelerle çapraz tanıtım yapın.  Gelen müşterilerin e-mail adreslerini alın ve sonrasında bu e-mail adreslerine dükkanınızla ilgili indirim ve kampanya haberlerini gönderin.

Oyuncak dükkanı açmak için gerekli belgeler

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi
2-2 adet fotoğraf
3-Tapu fotokopisi.
4-Yapı kullanma izni kağıdı.
5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.
6-Vergi levhası fotokopisi.
7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi.
8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.
9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak
10-Aynı adrese daha önce verilmiş ççma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.
11-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.
12-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.
13-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )
14-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı
Not: Bu belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.

Oyuncak dükkanı açmanın maliyeti

Dükkanınızın yeri, büyüklüğü ve dükkanınızda satacağınız oyuncakların çeşitliliği maliyeti en çok etkileyen kriterlerdir. Kesin bir rakam vermek her ne kadar doğru olmasa da ortalama 18 bin – 50 bin arasında değişkenlik göstermektedir. Kurmak istediğiniz işle ilgili bize detaylı bilgi sunarsanız size oldukça gerçekçi bir maliyet çıkarabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *