Evde iş yaparak para kazanmak isteyenler için daha önceki yazılarımızda evde pasta, nikah şekeri ve bebek şekeri yapımından bahsetmiştik. Şimdi de sizlere pek bilinmeyen ve rekabet oranı neredeyse olmayan bir işten bahsetmek istiyoruz. Evde jelibon işinden…
Jelibon ayıcıklar birçoğumuzun favorisidir. Bu zamana kadar jelibon ayıcıkları evde yaparak para kazanmak mümkün olabileceğini hiç düşünmemiş olabilirsiniz. Ancak bu oldukça mümkün. Daha sonra bir arkadaşım yaptı. Silikon buz kalıplarını kullaranara yıldız, kalp, limon dilimi ve penguen şeklinde jelibonlar yapabilirsiniz. Buna ek olarak modüler farklı şekillerde silikon buz kalıpları alarak çeşit çeşit jelibonlar üretebilirsiniz.
Yaptığım jelibonları nasıl satarım?
Yaptığınız jelibonları çevrenizde şeker satan dükkanlara, aktarlara vb. yerlere pazarlayabileceğiniz gibi paketlemek şartıyla nikah şekeri veya bebek şekeri satan yerlere de pazarlayabilirsiniz.
Uyarılar
Satışlar konusunda gerekli izinlere ihtiyacınız olup olmadığını araştırınız.
Jelibon yapmak kolaydır
Jelibonlar jelatin ve biraz da tatlandırıcının eklenmesiyle yapılır. Evet, bu kadar basit. Gerekli malzemelerin hepsi şu anda evinizde bile olabilir. Ekipmana gelince sadece kalıba ihtiyacınız olacak.
Evet kalıp. Bu noktada hayal gücünüzü özgür bırakın. Şeker malzemeleri satan yerlerden sıradan şeker kalıpları, silikon buz kalıpları alabilirsiniz veya kendiniz yapabilirsiniz.
Temel prensipleri öğrenin ve yaratıcı olun
Aşağıdaki tarifle bir buz kalıbında birkaç tane jelibon yapabilirsiniz ancak ölçüleri kolayca arttırarak daha çok şeker de yapabilirsiniz. Jlibon yapmak kolaydır ve ard arda bir sürü farklı lezzet yapabilirsiniz.
Evde nasıl jelibon yapılır?
Malzemeler:
1/3 – 1/2 bardak soğuk su
1 paket aromalı jelatin
4 paket aromasız jelatin
Yapılışı:
Isıya dayanıklı cam ölçü kabına soğuk suyu koyun. Jelatini suyun üstüne serperken bir taraftan da kauçuk spatulayla karıştırın. Ortaya çıkan karışım kil gibi sıkı bir kütle olacak ancak karıştırmaya devam edin. Bütün jelatini serptikten sonra ölçü kabının kenarındaki bütün kuru parçaları alın, spatulayı bırakın ve yapışması için jelatin kütlesinin yüzeyine bastırın.
Ölçü kabını streç filmle kaplayın ve karışımı on dakika dinlendirin. Orta boy bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun, ocağı orta ateşte yakın ve suyu yavaş yavaş kaynatın. Ölçü kabının üstündeki streç filmi kaldırın ve ölçü kabını suyun içine yerleştirin. Ara sıra ve nazikçe karıştırarak jelatin kütlesinin erimesini sağlayın. Karışım berraklaştığında, ocağın altını kapatın ve karışımı bir iki dakika bekletin.
Ölçü kabındaki sıcak karışımı dikkatli bir biçimde kalıplara dökün. Şerbet çok sıkıysa çok az daha ısıtabilirsiniz. Şekerler soğudukça küçülürse üzerlerine ikinci kez jelatin karışımından dökün. Kalıbı buzluğa yerleştirin ve 10 dakika bekletin. Daha sonra buzdolabında da 5-10 dakika bekletin. Şekerleri kalıptan çıkartın ve servis edin.
Evde nasıl para kazanabilirim diyenler için evde iş imkanlarını ve ek iş fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz.
0 yorum:
Yorum Gönder