24 Kasım 2015 Salı


Her insan farklı yeteneklerle donatılmış ve farklı ilgi alanlarına gönül vermişlerdir. İlgi alanlarını yetenekleriyle birleştirebilen insanlar ortaya güzel ürünler çıkarabilmekte zorluk çekmezler. Zor olan bu ürünleri insanlara tanıtmak ve üzerinden para kazanmaktır. Günümüzde bu tarz aktivitelerden para kazanmak aslında oldukça kolaydır. Tabi ki ne yapacağınızı biliyorsanız.
Öncelikle yaptığınız işlerle ilgili forumları, sayfaları, youtube kanallarını, twitter hesaplarını ve Instagram hesaplarını takip ederek fikir almalısınız. İnsanların neleri nasıl yaptığını ve nasıl tanıttığını görmelisiniz. Günümüzde sosyal medya adlı çok önemli bir kaynak var ve bu kaynağı kullanmamak gerçekten büyük bir israftır.
İnternet üzerinden çeşitli örnekleri inceledikten sonra, yaptığınız işe göre farklı dijital araçlara ihtiyaç duyacağınızı fark edeceksiniz. En basitinden kaliteli çekim yapabilen bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duyacaksınız. Fotoğraf çekmekten anlamıyorsanız bile bir kaç ufak araştırma ile bu konuda fikir sahibi olabilir, işinize yeterli olacak kalitede fotoğraflar çekebilmeyi kısa sürede öğrenebilirsiniz. Bir “Photoshop” gibi programları kullanarak fotoğraflarınıza etiketleme, efekt verme ve süsleme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu programı da yine kısa sürede basit düzeyde öğrenebilir işinize yarar şekilde kullanabilirsiniz.
Gerekli alt yapıyı oluşturduktan sonra ihtiyacınız olan şey sosyal medya hesaplarıdır. Örneğin yaptığınız sanatı icra ederken çekilmiş görüntüleri Youtube üzerinden açacağınız bir kanala yükleyebilir ve izlenme oranlarına bağlı olarak reklam geliri elde edebilirsiniz. Yaptığınız işi öğretici bir şekilde anlatarak gerçekleştirebilirseniz daha fazla ilgi görmeniz de mümkün. İnsanlar Youtube üzerinden her türlü konuya büyük ilgi göstermektedir. Örneğin “Nomad Barber” adlı bir kanal kurucusu, dünyanın çeşitli ülkelerindeki berberleri kendi imkanlarıyla dolaşarak video kayıtları alıyor ve her ülkenin farklı berber tekniklerini öğreniyor. Bu sayede zaten mesleği olan berberliği geliştirmeye yardımcı oluyor. Kanalın takipçileri ise sadece berberler değil. Dünyanın her yerinden berberlikle ilgili ilgisiz herkes videolara büyük bir ilgi gösteriyor.
Yeteneklerinizi ve sanatınızı gösterebileceğiniz bir diğer ortam ise Instagram’dır. Instagram üzerinde yine çeşitli ilgi alanlarına göre hesaplar bulunmaktadır. Kendi tasarımlarınızın fotoğraflarını bu hesapta paylaşırken etiketleme işlemi gibi basit bir şekilde tanınır olmanız oldukça kolay. Eğer takipçi sayınız iyi sayılara ulaşırsa, yaptığınız işle ilgili ürün üreticilerinin sponsorluğunu kazanabilir, onların ürünlerini kullandığınızı göstererek para kazanabilirsiniz.
Facebook üzerinden kuracağınız bir grup ile de kendinizi tanıtabilirsiniz. Bunun için benzer sayfaları takip etmeli kendi grubunuzun tanıtımını da yapmalısınız.
Vine adlı kısa video platformu ile de yine ürün tanıtımı yaparak müthiş paralar kazanmak mümkün. Yeter ki takipçi sayınız iyi durumda olsun.
Çizim, grafik tasarım, resim gibi yeteneklere sahip insanlar Deviantart adlı site üzerinden ürünlerini tanıtma fırsatı elde edebilirler.
WordPress ya da Wix gibi kolay web sitesi kurulum platformları ile kendi sayfanızı oluşturma şansınız da bulunuyor.

2 yorum:

  1. benim için iş kurmak çok büyük bir hayaldi. gerçek hayatta şimdilik başarılı olduğum söylenemez ama sanal dünyada bir iş kurdum. umarım başarırım.

    YanıtlaSil

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *