1 Kasım 2015 Pazar



Organik ve çevre dostu ürünlerin ve hizmetlerin tüketimi her geçen gün artmaktadır. Siz de geleceği parlak olan bu sektörde yer alabilir ve kendi organik işinizi kurabilirsiniz. Sektördeki büyüme beraberinde genişletilmiş fırsatları da getirecektir. Bazı ileri düzey planlamalarla organiğe olan tutkunuzu birleştirerek işletmenizin odağını sınırlandırabilirsiniz.

Organik bir iş nasıl kurulur?

Tam olarak ne satmak istediğinize karar verin. Sunacağınız ürün veya hizmetlerin geliştirilmesi veya tanıtılmasıyla ilgili amaçlarınızı yazın. Ne yapmak istediğinizden emin değilseniz yeşil endüstrisindeki en dikkat çeken ve başarılı olan firmaların örnek olay çalışmalarını okuyun.
Arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza anketler yapın. Kendileri ve aileleri için hangi çevre dostu ürünleri veya hizmetleri almak isteyeceklerini sorun. İnsanların endişe duydukları bir konuyla ilgili ihtiyacı karşılayarak işletmenizin yönünü belirleyebilirsiniz.
Yönetim programlarına veya endüstri ortaklıklarına katılın. Gönüllü programlar sayesinde çevresel gereksinimlerin en fazla nerede ortaya çıktığını anlayabilirsiniz. Ayrıca ortaklıklara katılmanız çevre dostu firmanızı tanıtmanıza da yardımcı olacaktır.
Ürün veya hizmet üretimlerinin görünen maliyetlerini değerlendirin. Örneğin çevre dostu temizlik ürünlerinin nasıl geliştirileceği ile ilgili bir fikriniz varsa ihtiyacınız olan izinler de dâhil olmak üzere ne tür bir mali yatırım yapmanız gerektiğini belirleyin. Başlangıç maliyetleri yüksekse piyasada olan organik bir ürünü satmayı düşünebilirsiniz.
Uzmanlığınıza bağlı olarak ulusal veya uluslararası sertifikalar alın. “Çevre Dostu” etiketler çevre açısından güvenli ürünler ve hizmetler satan işletmelerin mührüdür. “Çevre dostu” satıcı olarak sertifikalandırılmanız müşterilerin akıllarında güvenilir bir firma olarak kalmanıza yardımcı olur.
Gerekli olan ruhsat ve izinleri alın. Ne satmak istediğinize karar verdikten sonra ne tür izinler ve lisanslar almanız gerektiğini araştırın. İş planı ve pazarlama stratejisi geliştirin. Hangi işi iş yaparsanız yapın belli görevleri yerine getirmeniz ve ilgili kurumlara kayıt olmanız gerekir.

İpucu

Organik işletmelerin başarısındaki en temel parça tutkudur. Önereceğiniz ürünleri veya hizmetleri belirlemek için gerçekleştireceğiniz araştırmanızı büyük bir titizlikle yürütün.
Organik iş fikirlerini sitemizde ve internette araştırarak size en cazip gelen iş fikirlerini belirleyin. Yeşil ve para ile kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *