7 Kasım 2015 Cumartesi



Tüm dünyadan yeni iş alanlarını ve girişimcilik fikirlerini siz değerli okuyucularımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Dünyanın her yerinden perili evler insanların ödlerini koparmak için hazırlanıyorlar. Bunlardan en son ortaya çıkanı ise Tustin California’daki size dünyanın “en korkunç” deneyimlerinden birini yaşatacağı garantisini veren “17. Kapı”. O kadar korkunç ki girmeden önce bir feragat belgesi imzalamanız gerekiyor.
Ev, hepsi birbirinden korkunç olan 17 odalı bir tıp fakültesi olarak kurgulanmış. Çıldırmış olan Paula isimli birinci sınıf öğrencisinin dünyasına bir bakış atmanızı amaçlıyorlar. Geçmişi yüzünden acı çeken Paula aynı zamanda uyuşturucu, anoreksi ve intihar eğilimiyle de baş ediyor.
Ziyaretçiler sadece canavarların onlara eşlik edeceği odalara 90 saniyeliğine kilitleniyorlar. Canavarlar isterlerse ziyaretçilere dokunabilir, hatta onları yalayabilirler. Kötü kokularla, yüksek dereceli sıcaklıklarla, detaylı görüntülerle ve ürkütücü seslerle ve hatta birkaç tad alma testiyle beş duyunuz da uyarılıyor. Zil çaldığı zaman sıradaki daha korkunç olan odaya geçme zamanınızın geldiğini anlıyorsunuz. Bu deneyimi sonlandırmanın tek bir yolu var: “Merhamet” diye bağırmak.
korku-evi1
17. Kapı’nın 25 Eylül’den bu yana 350’den fazla ziyaretçi 30 dakikalık deneyim sona ermeden anahtar kelimeyi haykırdılar. Projenin sahipleri Robbie ve Heather Luther aslında evi daha da korkunç yapmayı planladıklarını söylediler. O kadar korkunç olacaktı ki en sonunda yasaklanacaktı.
“Asıl planım öylesine korkunç bir perili ev yapmaktı ki birçok grup tarafından protesto edilip sonrasında da kapatılacaktı.” diyor eşi Heather’la birlikte projeye 100,000 dolar yatırım yapan Robbie. “İlk baştaki fikirlerimden bazıları aşırıydı.”
korku-evi3
“Ortada dönen pek çok şey var.” diyerek ekliyor Heather. “ Oldukça interaktif ve içine çeken türde bir şey ve biraz da kişisel alanınızı işgal ediyor. Dokunuluyor ve hatta ıslatılıyorsunuz.” Geçen sonbaharda beyin fırtınası yapmaya başladıklarını ve bu Nisan’da yapım aşamasına geçtiklerini söylüyor. İkisinin de bu alanda daha önce hiçbir deneyimi yokmuş. İkisi de ne korku filmi ne de perili ev hayranı kişiler fakat Robbie’nin kariyerindeki çeşitlilikten (ses mühendisliği, inşaat ve satıcılık) kaynaklanan yeteneklerini birleştirerek böyle bir şey yapmayı tercih etmişler. Ayrıca Heather’ın doğum günü de Cadılar Bayramı’na denk geliyor ve bugüne kadar doğum günlerini hep perili evlerde kutlamış.
korku-evi4
Genç girişimciler, ziyaretçilerin gerçek bir korku filminde olduklarını hissedebilmeleri amacıyla evi bir temaya göre değil de senaryoya göre oluşturmayı istemişler. Buradan yola çıkarak Gluttire Üniversitesi’ne tıp okumaya giden Paula’nın hikâyesini yazmışlar. Okul seti çiftin kütüphaneden tıp sınıfına, tıp sınıfından soyunma odasına uzanan zengin sahneler yazmalarına yardımcı olmuş. Ayrıca türlü canavar rollerini oynamaları için en iyi oyuncuyu bulmak için birçok seçme yapmışlar.
Şu ana kadar girişim başarılı olmuş durumda.  17. Kapı’ya giriş için bir bilet fiyatı 21 dolar ve 35 dolar arasında değişiyor. 20,000 biletten fazlası şimdilik satılmış durumda. Bir gecede ortalama 800 ziyaretçi kabul ediyorlar ve bu ziyaretçilerden çoğu korkunç bir deneyim geçirdiklerini söylüyor.
17. Kapı korkunç olabilir fakat geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz McKamey Malikânesi’ni geçebilmiş gibi görünmüyor. McKamey Malikânesi’nde ziyaretçiler canavarlar tarafından dokunulmakla ya da yalanmakla kalmıyor; aynı zamanda bağlanıp, üzerlerine kusuluyor, kafeslere kapatılıyor ve zorla çürümüş yumurta yemeye zorlanılıyorlardı. En kötüsü ise bir anahtar kelimenin olmayışıydı.
Eğlence sektörüne girmek isteyen girişimcilere özel yeni iş alanlarını ve yatırım fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *