21 Kasım 2015 Cumartesi

Stoksuz satış yapmak ile ilgili bir çok e-posta alıyorum. Bu işin cazibesini anlıyorum çünkü stoksuz satış yapmak demek; fiziki bir dükkan, envanter ve ürün tedariki gerektirmeden satış yapabilmeniz anlamına geliyor. Yapmanız gereken tek şey sipariş almak, ürünü satmak ve yeterli miktarda komisyon almak. Keşke bu kadar kolay olsaydı. Herşeyin çok mantıklı ve kolay gözüktüğü doğrudur ancak bir sürü tuzakların olduğunu da unutmamak gerekir.
Teoride, dropshipping harika bir iş fikridir çünkü çok az iş yaparak ve emek harcayarak para kazanabilirsiniz. Fakat biraz daha bu işin derinine inerseniz birtakım zorluklarla karşılaşırsınız. Birçok insan dropshipping ile para kazanmanın geleneksel e-ticaret sisteminden daha kolay olduğunu düşünür fakat aşağıda açıklayacağım nedenlerden sonra böyle olmadığını anlayacaksınız.

En düşük fiyatı bulmak

Dropshipping işine giren birçok insan, satın alacağı ürünlerin toptan fiyatlarının her yerde aynı olduğunu düşünür. Ancak bu doğru değildir. Toptancılar ürünlere ekstra vergi ve ek ücretler yansıtabilirler.
Kendinizi dağıtıcı firmaların yerine koyun. Ürünlerinizi toptan olarak bir kişiye mi satmak isterdiniz yoksa perakende olarak ürünlerinizi tek tek paketleyip kargolamak mi isterdiniz ? Dağıtıcı firmalardan toptan alacağınız ürünler sizin alış fiyatınıza direkt etki edecektir.
Uygun fiyata alınmayan bazı ürünler normal mağazalarda satılan ürünlerden bile pahalı olabilir. Bu durumda ürününüzü satmanız imkansızlaşır ve ekstra maliyetlerle başa çıkmak zorunda kalırsınız.

Kargo ücretlerini satış fiyatına yansıtmak zorundasınız

Çogunlukla, ürün çeşitliliği yaratabilmek için birden fazla dağıtıcı firma ile çalışmak zorundasınız. Böylece birden fazla firma tarafından müşterilerinize kargo hizmeti sunulur. Her firma, kendine göre kargo ücreti uygulayacaktır.
Ürün, dağıtıcılar üzerinden müşteriye ulaşana kadar birden fazla kargo işleminden geçebilir. Her kargo ücretini fiyata yansıtmak zorundasınız. Bunu önlemek için tek bir dağıtıcı firma ile çalışmak gerekir fakat ürün çesitliliğinizi korumak zor olacaktır. Fiyatın yüksek olması, satışlarınızı azaltacağı gibi rekabet etmenizi de zorlaştıracaktır.

Dropshipping lojistik olarak kabusa dönüşebilir

Tüm işlerin dağıtıcı firma tarafından sizin yerinize yapılacağını ve sizin rahatça koltuğunuza yaslanıp sadece takip edeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Maalesef, durum böyle değildir. Müşteri tabanınızı kontrol etmelisiniz. Tüm müşteri sorunlarının tek muhattabi sizsiniz ve bu sorunlara çözüm bulmak zorundasınız. Ürünününüz geç teslim edildiğinde, özür dilemesi gereken kişi de sizsiniz.
Özellikle birçok dağıtıcı firma ile çalışıyorsanız siparişlerinizi müşterilerinize zamanında ve eksiksiz teslim etmek tam bir kabusa dönüşebilir. Farklı firmalar, farklı lokasyonlar ve farklı teslim süreleri. Eğer bir müşteri 3 ürünü 3 farklı dağıtıcı firma üzerinden siparış ettiyse, 3 üründ e farklı zamanlarda teslim edilecektir. Zaman konusunda hassas müşterileriniz için her ürünün tam zamanında teslim edildiğinden emin olmalısınız.
Online satış konusunda, itibarınızı arttırmak için dağıtıcı firmalar ile güvenilir ilişkiler kurmak zorundasınız. Eğer dağıtıcı firmalardan bir tanesi bile güvenilir değilse sizin için olumsuz geri dönüşü olacaktır.

Müşterileriniz sizin kontrolünüzde olmayacak

Bugünlerde, müşteri hizmetleri ve satıcının itibari çok önemlidir. Global dünyada, sosyal medya aracılığıyla bilgiler çok çabuk yayılmakta ve bu durum sanal ortamda imajınızı korumanızı oldukça zorlaştırmaktadır.
Maalesef, dropshipping (stoksuz satış) işinde müşterilerinizi kontrol edebilme olanaklarınız çok sınırlıdır. Ürünü direkt kendiniz satmadığınız için teslimat süresini kontrol etmeniz imkansızdır. Müşteriniz ürünü iade etmek isterse, ödediğiniz ücreti geri alabilmek için çok uğraşmanız gerekecektir.
Mutlaka bu tür problemleri azaltmanın yolları mevcuttur fakat yine de kar marjınız düşecek ya da ürünün fiyatı makul seviyenin üstüne çıkacaktır. Kredi kartıyla ödeme almanız, dropshipping (stoksuz satış) işleminde kullanılan çok yaygın bir uygulama olup, problem olması halinde geri ödeme almanız daha kolay olabilir.

Gerçekten daha az mı çalışacaksınız ?

İş gücü çok değişkendir. Envanter ve ürün tedariki ile uğraşmadığınız için bu sayede kazandığınız vakti, güvenilir dağıtıcılar ile çalışmamanız halinde müşteri şikayetleri dinleyerek harcamanız olasıdır.
Söylemeyi unuttuğum şeylerden birisi de; birçok stoksuz satış yapan kişinin, otomatik ve güncel ikmal zinciri oluşturmadan çalışmasıdır. Bunu açıklamak gerekirse; siparış aldığınız ürünlerin çalıştığınız dağıtıcılarda bulunup bulunmadığı konusunda bilginizin olmaması durumudur. Bu durumda müşterinize ürünün ne zaman teslim edileceğini söylemeniz imkansızdır. Eğer alışveriş listeniz, dağıtıcı firmaların ürün envanterleri ile entegre değilse, siparişlerinizi kontrol edebilmeniz çok zor olacaktır.
Dropshipping ( stoksuz satış ) işinde, ticari olarak aktif olursunuz fakat ürünlerinizin lojistik desteği sizin elinizde olmadığı için müşterileriniz sürekli size baş ağrısı verecektir. Kişiliğinize bağlı olarak bu tür ticaret size uygun olmayabilir.
Bu makalede, her ne kadar dropshipping ( stoksuz satış ) konusunda olumsuz örnekler vermiş olsam da yanlış değerlendirmeler yapmanızı istemem. Bu işte başarılı olmuş, harika işler çıkartmış birçok insan vardır. Gerçekçi olup adımlarınızı planlı atarsanız siz de güzel başarılar elde edebilirsiniz. Bu işe girmek istiyorsanız müşterilerin size kontrol edemeyeceğiniz konularla ilgili sorunlar çıkarmasını önlemeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Hepinize şimdiden bol kazançlar dileriz.

1 yorum:

  1. Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
    Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
    Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
    hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
    her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
    +1(515)293-5520

    YanıtlaSil

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *