7 Kasım 2015 Cumartesi


   Bazı insanlar bütün yaşamları boyunca milyonlar kazanamazken, bazı şirketlerin daha ilk yıllarında bunu başarması kulağa saçma geliyor. Ancak bu mümkün. Bu hedefe birçok şirket ulaşabiliyorsa siz de ulaşabilirsiniz!
Bir yıl içinde milyon TL’lik bir şirket olmak için aşağıda yer alan ipuçlarını dikkate alın:

1 – Büyüyen bir pazar bulun

Kısa sürede milyonluk bir şirket kurmanın en kolay yollarından biri büyüyen bir pazar bulmak ve bu pazarda zirveye tırmanmaktır. Örneğin mobil uygulama geliştiricisi Fiksu’nun CEO’su Micah Adler sadece üç buçuk yılda 1 milyon dolarlık geliri 100 milyon dolara çıkarmayı başardı.
Şüphesiz Adler harika ürünler geliştirdiği için başarılı oldu ancak zamanlama da çok önemliydi. 2012 yılında, Fiksu faaliyete geçtikten sadece iki yıl sonra, mobil uygulama geliştirme 19 milyar dolarlık bir sektör haline geldi ve bir yılda %60’dan fazla büyüdü. Büyüyen bir pazar bulmak gelir artışını inanılmaz ölçüde arttırır.

2 – Para kazanma stratejinizi belirleyin

Şirketinizi ilk yılda milyonluk bir şirket haline getirmek istiyorsanız para kazanma stratejinizi en başta  belirlemelisiniz.
Karlı şirketlerin birçoğu iki modelden biriyle yönetilir: bir sürü insana pahalı olmayan bir sürü ürün satmak veya daha kısıtlı bir alıcı kitlesine birkaç pahalı ürün satmak. İki model de kolay değil veya birbirinden daha iyi değil. Burada önemli olan iki modelden birini seçmek değil parasallaşma için belirli bir plana sahip olmaktır. Başlangıç aşamasından itibaren nasıl para kazanacağınızı bilmeniz zaman kaybetmenizi engelleyecektir ve kısa sürede kara geçmenize yardımcı olacaktır.

3 – En iyisi olun

Pazarda bir sürü vasat ürün ve şirket var. Büyük kar elde etmek istiyorsanız, masaya müşterilerin vay be diyeceği ve pazarda fısıltılara neden olacak bir şey koymanız gerekiyor.
En iyi ekmek ürünlerinin sizde olduğunu nasıl söylersiniz? Mevcut müşterilerinize bakın. Gelen kutunuza övgü dolu yorumlar veya olumlu yorumlar gelmiyorsa, bu müşterilerinizin üründen memnun kalmadığını ve hedef satışlarınıza ulaşamayacağınızı gösterir. Var olan müşterilerinize ürünü daha iyi bir hale nasıl getirebileceğinizi sorun ve daha sonra tavsiyelerini devreye sokun. Çabalarınızı takdir edeceklerdir ve sizi başkalarına tavsiye edeceklerdir.

4 – Bütün yıldızları işe alın

İlk yılda en az 1 milyon TL gelir elde etmek küçük bir başarı değildir ve bu hedefi performansı kötü olan bir ekiple başaramazsınız. Evet, bu insanları işe almak daha ucuz ve daha kolay olacaktır ancak yıl sonu satış rakamları kötü geldiğinde bu rahatlığın faturasını kötü ödersiniz.
Bunun yerine en iyileri işe alın. Satış departmanıyla ilgili alımlara özen gösterin çünkü bu kilit çalışanlar işletmenizin nihai kar-zarar hanesinde büyük fark yaratacaklardır.

5 – Veri analizi yapın

Son olarak, büyük gelir elde etmek istiyorsanız bilgi toplama ve bu bilgiyi kullanma konusunda azimli olmalısınız. Yeni bir pazarlama projesine başlarken, birkaç hafta veya daha az süreyle yeni bir şeyler deneriz, değişikliklerin geliri nasıl etkileyebileceğini görmek için istatistikleri kontrol ederiz ve daha sonra ya değişiklikleri uygularız ya da yeni bir şeyler deneriz.
Büyüyen şirketiniz için de aynısını yapın. Google Analytics hesabınızda tam bir bilgi hazinesi olacağından şirketinizin ana performans göstergelerini tanımlayarak ve bu metrikleri yükseltmek için tasarlanan testleri uygulayarak bu bilgiyi değerlendirin. Bu testleri kendi başınıza yürütebilecek beceriye sahip değilseniz, alanında uzman bir analizci ile çalışabilirsiniz.
Bir şirketi ilk yılında en az 1 milyon TL’lik kazanca ulaştırmak kolay değildir ancak mümkündür. Yukarıda yer alan ipuçlarına odaklanın ve karlılık konusunda gaddar olun. Bu hedefe ulaşamasanız bile şirketiniz için olası en güçlü satış rakamlarına ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *