30 Ekim 2015 Cuma


  Engellilere yönelik hayata geçirilen projeleri ve girişimcilik fikirlerini araştırmaya devam ediyoruz. Open Bionics, uzvu kesilen gençlere yardımcı olmak için süper kahraman temalı biyonik eller yarattı.
3 boyutlu baskı teknolojisinin çıkmasıyla protez ele ihtiyacı olanların seçenekleri önemli ölçüde genişledi. Protez ele ihtiyacı olanlarla, protez eli tasarlayan ve üretenleri bir araya getiren gönüllülerden oluşan network E-Nable’ı daha önce sizlere duyurmuştuk. Bugün sizlere çocuklara umut dağıtacak bir iş fikrinden bahsedeceğiz. Open Bionics’in yarattığı süper kahraman temalı biyonik eller uzvu kesilen gençlerin farklarıyla gurur duymalarına yardımcı olacak.
Open Bionics “Jedi” temalı ışın kılıcı el, “Iron Man” temalı kırmızı biyonik el ve süt mavisi parıltılarla tamamlanan “Frozen” temalı el yarattı.
biyonik-el
  Modellerin bazı özellikleri Open Bionics’in önceki tasarımlarından alındı. Örneğin Dextrus’un eli ücretsiz olarak indirebiliyor ve 3 boyutlu yazıcı ile basılabiliyor. Hepsinde geleneksel protezlerde kullanılan titanyum ve karbon fiberden çok daha ucuz olan ABS kullanılıyor ve parmak uçlarında kullanıcının kavramasını kontrol eden geribildirim sensörlerinden faydalanılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *