30 Ekim 2015 Cuma

Girişimcilik demek risk demektir. Kendi işinizi kurmak ve desteklemek için kariyerinizi, kişisel finansmanınızı ve hatta zihinsel sağlığınızı riske atmanız gerekir.
Sonuçta kendi kararlarınızı alacağınızı ve kendi kaderinizi çizeceğinizi varsayarsak buna değecektir. Ancak girişimci olarak başarılı olmak istiyorsanız risklere ve zorluklara karşı hazırlıklı olmanız gerekecektir.
Aşağıda yer alan 6 madde, başarı yolunda her girişimcinin alması gereken risklerdir.

1 – Sabit maaştan vazgeçmek

İşletme sahipliği dünyasına girmeden önce düzenli işinize ve bazı durumlarda da kariyerinize elveda demeniz gerekir. Bazı insanların yedek plana sahip olma lüksü vardır. Yani bağımsız işleri yolunda gitmese bile kariyerlerine devam edebilirler.
Ancak yeni başlayan girişimcilerin birçoğu için bu oldukça riskli bir atlayıştır. Özellikle ilk birkaç ay kişisel gelir garantisi yoktur ve muhtemelen alternatif gelir hattını güvence altına alabilmek veya sürdürebilmek için de fazla zamanınız olmayacaktır.

2 – Kişisel sermayeyi feda etmek

Bazı girişimciler teşebbüslerde bulunurken sadece dış fonlardan yararlanırlar. Bunlar genellikle melek yatırımcı katkı payları, devlet teşvikleri, kredileri ve kitle fonlaması kampanyalarıdır. Ancak girişimcilerin birçoğu bir şeylere başlamak için kişisel banka hesaplarından ve bireysel birikimlerinden faydalanmak zorunda kalır.
Zor günler için biriktirdiğiniz paranızın tamamını tasfiye etmeseniz bile bu paranın bir kısmını riske etmeniz gerekecektir.

3 – Nakit akışına bel bağlamak

Kredi limitiniz olsa bile düzenli nakit akışı sağlamak zor ve streslidir. Kendinizi karlı bir yıla göre konumlandırsanız bile geliriniz giderinizle uyuşmazsa veya gideriniz gelirinizi aşarsa günlük zorunluluklarla boğuşmanız gerekir.
Faturalar hızlı bir şekilde katlanır ve giden nakit akışını destekleyecek yeterli geliriniz olmazsa maaşları ödemek için paranız kalmaz veya birikimlerinizi harcamak zorunda kalırsınız. Günlük veya en azından haftalık olarak bu sorunla yüzleşmeye karşı hazırlıklı olun.

4 – Kilit çalışanlara güvenmek

İşinizi ilk kurduğunuzda bir sürü çalışandan oluşandan bir ekibiniz olmayabilir. Bunun yerine yorgunluk nedir bilmeden çalışan, küçük ve sıkı sıkıya birbirine bağlanmış bir grup insanla çalışmanız işlerin daha iyi ilerlemesini sağlayabilir. Bu kişiler bulunması zor özelliklere sahiplerse ve sektör standartlarının altındaki maaşları kabul ederlerse onlara daha da fazla güvenmeniz gerekir.
Örneğin ürününüz üzerinde çalışması için tek, deneyimli ve uzman bir geliştirici ile anlaştıysanız işin zamanında tamamlanması için bu kişinin yeteneğine mutlak surette güvenmeniz gerekir. Aksi taktirde zaman çizelgeniz ( ve ürününüz ) tehlikeye girer.

5 – Son teslim tarihleri üzerine kumar oynamak

Yeni girişimler doğaları gereği ürün lansmanlarını ve önemli hedefleri gerçekleştirmek için sıkı zaman çizelgelerine uymak zorundadır. Mali durumları kırılgandır ve yatırımcıları çarkın sorunsuz bir şekilde döndüğünü görmek ister. Sonuçta girişimcilerin çoğu farklı teslim tarihlerine göre bir sürü görevi aynı anda yapmaya çalışır ve bu teslim tarihleri hayati önem taşır.
Bu teslim tarihleriyle ilgili endişelerinizin uykularınızı kaçıracağından aklınızdan çıkarmayın.

6 – Kişisel zamanınızı ( ve sağlığınızı )bağışlamak

Girişimcilik ortalama bir insanın hayatını olumsuz yönde etkiler. Şirketinizi başarılı hale getirmek için sayısız saat harcamanız ve geri kalan zamanları da endişelenerek geçirmeniz gerekecektir. Uykunuzdan mahrum kalacaksınız, kendinize ayırdığınız zamanları özleyeceksiniz ve normalden daha fazla stresli olacaksınız.
Girişimciliğin ödülleri kişisel risklerin önüne geçecektir ancak bu şekilde yaşamaya karşı da hazırlıklı olmanız gerekecektir.
Riskler sizi girişimcilik hayallerinizden uzaklaştırmasın. Aksine bu risklerin neler olduğunu öğrenin. Girişimci olarak bu risklerden kurtulmanın herhangi bir yolu yoktur ancak bu risklerin farkında olursanız onlara karşı hazırlıklı olursunuz ve etkilerini hafifletirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *