24 Ağustos 2015 Pazartesi



Zenginliğe giden yol ticari reklamlardan geçmez. Her yerde görmeye alışık olduğumuz bu reklamlar hızlı yoldan zengin olmayı vaat eder. 
Ne yazık ki bunlar doğru değildir. Seminerlere gitmeniz veya CD’ler almanız daha fazla para harcamanıza neden olur.
Gerçek şu ki birinden yüklü miktarda miras kalacak kadar şanslı değilseniz kendi refahınızı yaratmak için kendi rotanızı çizmeniz gerekir. Ancak Bill Gates tarzı ultra zenginlikleri yakalamak o kadar kolay değildir. Zengin olmak istiyorsanız erken yaşlarda başlamalı ve doğru alışkanlıklar geliştirmelisiniz. Bu alışkanlıkları doğru şekilde geliştiren kişiler servetini arttırır ve borçlarını azaltır.
İnsanlar borçlar alırlar ve sürekli olarak bu borçları öderler. Hatta gelecek on yıllık kazançlarını bir anda krediyle harcarlar. Zengin olmak bi yana dursun ödedikleri faizler onları daha da fakirleştirir.

Tabii ki bu bir tercih meselesi

Her şeyden önce kazandığınızdan azını harcayın ve mütevazi bir yaşantı sürün. Size evinizi plastik eşyalarla dekore edin, eskiden kalma bir kablolu televizyon kullanın ve her akşam peynir ve makarna yiyin demiyoruz. Ancak bir sürü ödemeniz varken gerçekten yeni ve pahalı bir arabaya ihtiyacınız var mı? 50 inç geniş ekran HD bir televizyon almanız gerekiyor mu?
Zenginliği yakalayan insanların çoğu “en iyi ve son teknoloji” olan şeylere para harcamaz çünkü paralarını başka şekilde daha iyi değerlendirebileceklerini bilirler. Borç alarak sorumluluk altına girmek bu kişilerde stres yaratır çünkü onlar zamanla değeri artacak ve yatırım getirisi sağlayacak mülkler almayı tercih ederler.
Neyse bunları bir kenara bırakalım. Sizler için zengin olmanın yollarını tanımladık. Unutmayın zengin olmak görecelidir herkes için milyoner olmak anlamına gelmez.
Zengin olmanın 7 yolu:
1- Finansal plan hazırlayın
2 – Tasarruf, tasarruf, tasarruf
3 – Ortalamanın altında yaşayın
4 – Kredilerden kurtulun
5 – Kazanmak için harcayın
6 – Kendi işinizi kurun
7 – Profesyonel tavsiyeler alın
İstatistiklere göre nüfusun %95’i hiçbir zaman finansal bağımsızlık kazanamıyor. Emeklilerin %65’i emeklilik geliri ile yaşıyor.
İnsanların finansal özgürlüğünün olmamasının en büyük sebebi yazılı bir finansal planlarının olmamasıdır. İşte bu nedenle varlıklı olabilmenin bir numaralı kuralı finansal plan yapmaktır.

1 – Yazılı bir finansal plan hazırlayın

Zengin olmak istiyorum demek yeterli değildir. İşe yarar bir plan hazırlamalısınız.
Yazılı bir planınızın olması sizi bir şeyler yapmaya zorlar. Kazanmak için neye ihtiyacınızın olduğunu ve nasıl yatırım yapacağınızı hesaplayın. Plan sadece bir amaç değildir her şeydir. Hayaller, amaçlar ve seçeneklerdir… Seçenekler senaryo planlama gibidir. Amaçlarınızı başarıyla tamamlamanın bütün yollarıdır.

2 – Tasarruf, tasarruf, tasarruf

Finansal planlamanızın sonu sistematik bir yatırım olmalıdır. Para biriktirmeyi alışkanlık haline getirin. Para piyasası hesabınızda acil durum fonunuz olsun. Bu sayede beklenmeyen bir durum olduğunda birikimlerinize ve yatırımlarınıza hücum etmenize gerek kalmaz. Her artışın en az yarısını biriktirin.

3 – Ortalamanın altında yaşayın

Pahalı tasarım kıyafetlerin, ayakkabıların, güneş gözlüklerinin veya mücevherlerin yer aldığı billboardların önünden yürümeyin. Ev veya araba ödemelerinizin bütçenizi sarsmasına izin vermeyin.

4 – Kredilerden kurtulun

Bazı insanlar der ki bir şey yiyecekseniz veya giyecekseniz bunu kredi kartlarıyla yapmayın. Bu iyi bir tavsiye ancak uygulanırsa. İki veya üç ay sonra ödeyemeyeceğiniz şeyleri kredi kartlarına yüklemeyin. Sadece bir veya iki kredi kartınız olsun.  Bir sürü kartınız varsa borçlarınızı ödeyin ve iptal ettirin. Unutmayın borç sizi geriye götürür.
Borçlar yatırımlarda dahil birçok şeyin nakit akışını azaltır. Kimse size borç vermezse daha iyi durumda olursunuz ve ekonomi de küçülür.

5 – Kazanmak için harcayın

Kazanmak için harcayın ancak bu bir sürü yatırım yapmanız gerekecektir anlamına gelmez. Komisyonsuz fon sağlayan ve düşük masraf oranı olan mütekabil bir fon firmasında hesap açın. Farklı portfolyolar oluşturun ve uzun vadede yatırımlarınıza karşılık yıllık %8 ve %10 arası kazanın.

6 – Kendi işinizi kurun

Yapılan araştırmalara göre milyonerlerin üçte ikisi kendi işinin patronu ve geri kalanlarsa doktorlar ve hesap uzmanlarından oluşuyor.
Birçok insana göre mirasla gelen zenginlik artık çağ dışı. İnsanların çoğu kendi işini kuruyor. İş kurma zenginliğin bir numaralı faktörü.

7 – Profesyonel tavsiyeler alın

İyi bir finansal planlamacı portfolyonuzu doğru yatırımlarla doldurmanıza ve kötü olanları engellemenize yardımcı olur. Kontrolü tamamen bırakmanıza gerek yoktur ancak bu alanda uzman olan birisiyle iyi iş ilişkileri kurmanız önemlidir.
Profesyonel tavsiyeler alırken sürece dahil olun, finans hakkında bir şeyler öğrenin ve günlük işlemci olmayın. Danışmanlarla çalışın ancak kararlarınızı kendiniz verin.
Bir finansal planlamacıyla çalışacak kadar paranız olmayabilir. Ancak çoğu finansal planlamacı bir kereliğine bedavaya portfolyonuzu inceleyebilir ve tavsiyeler verebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *