12 Ağustos 2015 Çarşamba



İş kurmak isteyen hangi sektöre girsem diye düşünen girişimciler için gelecek vadeden sektörleri ve karlı iş alanlarını araştırmaya devam ediyoruz.
İş kurmak her zaman bir kumardır ancak bu hızla büyüyen sektörlere girmeniz lehinize olacaktır. Sizler için hazır fırsatları olan ve uzun vadeli yaşama gücü olan sıcak sektörleri bir araya getirdik. Tarımsal yazılımdan yoga ve platese kadar iş kurmak isteyen girişimcileri bekleyen bir sürü niş iş fırsatı vardır. Bu yazımızı eylem çağrısı olarak görebilirsiniz.
İşte sizlere yakın gelecekte yıldızı parlayacak sektörler:

Gıda e-ticareti

meyve-suyu-bari
E-ticaret diğer perakende pazarların çoğunda uygulansa da gıda endüstrisinde henüz o kadar yaygın değildir. Ancak bu durum yakın zamanda değişecek çünkü tüketiciler tabaklarına koydukları her şeyi online olarak alma fikrine sıcak bakmaya başladı.  Aç tüketicilere taze ürünler sunacak girişimciler bulunmaz bir fırsat yakalayacaklar.

Oyunlaştırma hizmetleri

oyun-sektoru
Oyunlaştırmayı hatasız yapmak ustalık ve beceri ister ancak çalışanları ve müşterileri birleştirmek için non-game alanlarındaki oyun elemanlarının kullanılmasıyla sonraki birkaç yıl içinde oyunlaştırma hizmetlerinin hızla büyümesi bekleniyor. Bu endüstriye yeni katılacakların işletmelerin satışlarını arttıracak ve çalışma ortamlarını daha eğlenceli hale getirecek yazılım ve diğer ürünlerden geliştirmeleri gerekiyor.

Tarım yazılımı

karli-tarim
Çiftçilerin karını arttırmak için yazılım geliştiren şirketler Türkiye genelinde yeni yeni kök salmaya başladı ve bu alana olan talep yakın gelecekte çok yükselecek. Hassas tarım sistemlerinin ve hizmet endüstrisinin milyar TL’lik bir sektör olması bekleniyor. Bununla birlikte endüstriye yeni gireceklerin bilgi bombardımanına karşı hazırlıklı olması gerekiyor çünkü tarımsal veri çiftçilerden toplanıyor.

Rahatlatan içecekler

saglikli-icecekler
Enerji içeceği modasının yerini tam tersi ürünler almaya başlamıştır. Bu artan talep rahatlatan içecekler endüstrisinin 150 milyon dolara yükselmesini sağlamıştır. Ülkemizde 20 milyondan fazla insan uyku problemi yaşadığını söylüyor.  Bu sektörün altkümesi olan uyku yardımcısı içecekler de oldukça çekici fırsatlar sunmaktadır. Endüstriye gireceklerin hızlı hareket etmesi gerekiyor çünkü market rafları yeni markalara dolmaya başladı bile.

Kamu sektörü teknolojileri

is-kurma-kabiliyeti-nasil-degerlendirilir
Devlet kurumlarının onlarca yıllık teknolojiyi kullanmaları, donanım ve yazılım girişimleri için harika fırsatlar yaratıyor. Devletin bilişim teknolojileri pazarındaki verimliliğini arttırırsanız hiç şüphe yok ki çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Ancak şunu aklınızdan çıkarmayın ki kazandıran devlet sözleşmeleri uzun vadeli bir süreçtir.

Yoga ve Pilates

yoga-salonu
Milyar dolarlık pazar yoga ve benzeri ürünler sunan yeni işletmelere büyük fırsatlar sunuyor çünkü endüstrinin dominant olan ulusal bir oyuncusu yok. Sağlık bilinciyle hareket eden tüketiciler yoganın popülaritesinin artmasına yardımcı oluyor. Giriş bariyerleri düşük olduğu halde yoga ve pilates kursları veren sağlık ve spor kulüpleri arasında rekabet yaşanmaktadır.

tags: yeni iş kurma, iş fikirleri, yeni işler, yıldızı parlayacak sektörler, 

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *