12 Ağustos 2015 Çarşamba



İnternette iş kurmak her geçen sene daha da cazip bir hal almakta ve girişimcilerin ağzını sulandırmaktadır.Toptancıları kullanarak online bi mağaza açabilir ve onların ürünlerini güzel kar oranlarıyla satabilirsiniz. Bu işi yapmak için öncelikle pazarı iyi analiz etmeniz gerekmektedir.
Bu şu demek oluyor: toptancınızdan sınırlı miktardaki ürünleri satın alın ve kendi online mağazanıza koymadan önce gittigidiyor gibi sitelerde ürünlerin satışını yapın ve değerini tespit edin.

Online mağaza nasıl açılır?

İşletmeniz için isim bulun. Ürün yelpazenizi tanımlayan yaygın bir isim kullanmaya çalışın. Bu durum özellikle tek bir ürün veya belli türde ürün satanlar için oldukça önemlidir. Online veya fiziki dükkanlarda satılan ürünlere karşı pazar bir süre sonra doyar ve satışlar düşmeye başlar. Rakipler önce fiyat savaşlarına başlar ve daha sonra kar marjları düşmeye başlar. Bu nedenle pazara sunmak için yeni ürünler araştırmaya başlayın.
İlgili resmi kurumlara kaydınızı yaptırın. Kayıttan sonra vergi sicil numaranızı alın. Konuyla ilgili bilgileri kurumların web sitelerinden alabilirsiniz. Toptancılarla temas kurmadan önce bu belgeleri tamamlamanız gerekir.
İşletmeniz için banka hesabı açın. Bu sayede muhasebe işlemlerinizi düzene sokabilirsiniz. Aynı zamanda PayPal veya kredi kartları aracılığıyla online müşterilerinizin ödemelerini de kabul edebilirsiniz. Kredi kartı işlem birimi tedarik edin.
Pazar bulun. Niş bir pazar bulun ve daha sonra ihtiyaçları karşılamak için ürünlerinizi satın alın. Aşina olduğunuz bir niş pazarın içinde yer alın. Niş pazar size doymuş bir pazardan daha fazla kar marjı sağlayacaktır. Eğer niş pazarın dışında aşina olduğunuz popüler bir pazara seslenmek istiyorsanız müşterilerin alışveriş alışkanlıklarını, değerlerini ve ihtiyaçlarını öğrenmek için pazar araştırması yapın.
Ürün seçin. Ürünün seçtiğiniz niş pazarın ihtiyaçlarını karşılayacağından emin olun ve bulduğunuz tedarikçilerin veya toptancıların ürünün nakliyesinde size sorun çıkartmayacağını garantileyin. Seçtiğiniz ürünleri müşterilerinize yüksek fiyatlarla sunmayın ki alım gücü yüksek olmayan müşterileri de etkileyebilesiniz. Mümkün olduğunca ürünleri toptancılardan perakende fiyatının %10’u altında satın alın. Bu sayede ürünleri satarken daha yüksek kar marjı elde edebilirsiniz.
Seçtiğiniz ürünleri satan ve toptan satış yapan firmaları araştırın. Bu firmalara imalatçılar veya ithalatçılarda dâhil olabilir. Başka yerlerde satılan ürünlerin etiketlerine bakarak imalatçılarını bulabilir ve direk temas kurabilirsiniz.
Toptan fiyatlardan yararlanmak için seçtiğiniz firmalarla kendiniz temas kurun. Bazı toptancılar toptan fiyatlarını kendi web sitelerinde yayınlarlar. İletişim bilgilerine ulaşmak için toptancıların web sitelerini araştırın. Teklif esaslarından veya irtibat formlarından da yararlanabilirsiniz. Online satış yapan toptancılar sık sık fiyat tekliflerini göndermeden önce şirketlerin vergi sicil numaralarını görmek ister. Toptan fiyatlar genellikle perakende fiyatlardan %40 daha ucuz olur.
Seçtiğiniz toptancınızla aranızda veresiye hesabı açın. Bazı küçük işletme sahiplerinin toptancılarla anlaşma yapması gerekir. Anlaşmanızın detaylarını öğrenin. Bazı toptancılar kredilerini genişletirler. Diğerleri de ürünleri satın aldığınız anda peşin ödeme isterler.
“Drop shipping” seçenekleri hakkında bilgi alın. Bu sistem satıcının ürünleri stoklamadan satışa sunduğu tedarik satış zincirine verilen isimdir. Satıcılar alıcıları bulur. Ürünün postalanacağı adresi ve ürün bedelini müşteriden alır, ürünün ücretini ve postalanacağı adresi ise doğrudan tedarikçisine gönderir. Satıcının birim kazancı ise ürünü satın aldığı fiyat ile sattığı fiyat arasındaki farktır. Bu sistem sizi stok probleminden kurtaracaktır ve nakit akışı sağlayacaktır.
Online mağaza açın. Örneğin Amazon, eBay, gittigidiyor veya sahibinden.com gibi e-ticaret sitelerinde online mağaza açabilirsiniz. Diğer bir seçenekte kendi web sitenizi kurmaktır. Eğer bu yolu tercih edecekseniz alan adı ( domain ) almanız gerekir. Alan adınızı almadan önce bu ismin başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenin.  Kararınızı vermeden önce GoDaddy.com gibi alan adları satan bir siteyi ziyaret ederek almak istediğiniz ismi kontrol edin ve eğer uygunsa satın alın. Daha sonra hosting ( site barındırma ) almanız gerekecektir. İnternette konuyla ilgili araştırma yaparsanız “domain” ve “hosting” ile ilgili pek çok hizmet sağlayıcı bulabilirsiniz.
Online mağazanızı tasarlayın.  Eğer kendi web sitenizi kuracaksanız öncelikle bilgilendirici olmasına dikkat edin. Örneğin uçurtma sörfü ekipmanları satmaya karar verdiyseniz uçurtma sörfüyle ilgili bilgilendirici makalelerin yer aldığı bir sayfa oluşturmalısınız. Toptancılardan da konuyla ilgili azar azar bilgi toplayabilirsiniz.
Arama motoru optimizasyonu veya SEO kullanın. Bu sistemin amacı web sitelerinin ( Google gibi)  arama motorlarında hedef kelimelerde üst sıralara çıkmasını sağlamaktır. Böylelikle ürün ve hizmet tanıtan web sitelerinin arzu edilen kitlelere daha kolay ulaşması sağlanmış olur. Ürünlerinizi işaretleyin ve onlara link verin. Sisteminizin fotoğrafları ve ürün tanımlarını desteklediğinden emin olun. Toptancınızda bu konuda sizi destekleyebilir.
Online kredi kartı sisteminizi kurun. Kredi kartı hizmetini sunacak pek çok firma vardır. Bununla birlikte kendi bankanız ve PayPal’da kullanabileceğiniz iki seçenektir.
Toptancınızdan envanterinizi satın alın veya “drop shipping” sistemini kurun.
Ürünlerinizin reklamını ve pazarlamasını yapın. Bu süreç basın bülteni gönderme, “Google Ad Words” kullanma, Facebook reklamları alma, sosyal medyadan yararlanma ve bloglara reklam yerleştirmeyi kapsar.
Online iş kurmak isteyen girişimciler için internet odaklı iş fikirlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *