Salyangozlar cilt kırışıklığı giderici kremlerin üretiminde ve başta Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde gıda maddesi olarak tüketilmektedir. Üretimi yapılan salyangozların satış fiyatı, türüne göre 6 Euro ile 10 Euro arasında değişmektedir. Eğer siz de farklı ve kazançlı bir iş kurmak istiyorsanız salyangoz çiftliği kurmak aradığınız iş olabilir.
Yüksek kazançlar elde edebileceğiniz kendi salyangoz çiftliğinizi kurmak istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını okuyarak çiftliğinizi nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Türkiye’de en fazla kahverengi bahçe salyangozu çiftçiliği yapılır ve bu salyangozlar en fazla Avrupa pazarında tüketilir.
Aşağıdaki 10 ipucunu ve püf noktalarını okuyarak bu yüksek karlı işi kolaylıkla nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Salyangoz yetiştiriciliği nasıl yapılır?
1 – Salyangozlar – 4°C ‘den en fazla 30°C’ye kadar olan sıcaklıklara kolayca adapte olur.
2 – Çiftlik alanının yeteri kadar geniş olması gerektiğini unutmayın. Aşırı kalabalığı önlemek için salyangozların sayısını sınırlandırın.
3 – Geniş ve çitle çevrili olmayan alanlar da üretim oranı daha yüksektir ve ölüm oranı daha düşüktür. Daha törel ve az stresli ortam sayesinde daha kaliteli salyangozlar elde edersiniz.
4 – Galvaniz kaplı oluklu saç halka çitlerinizi yaptıktan sonra salyangozların kaçmasını engellemek için çift katlı gölge bezi kullanın.
5 – Gerçekten organik olan salyangoz çiftliklerinde doğal gübre kullanılması gerekir.
6 – İyi bir sulama sistemi sağlıklı besin kaynağı sağlamak ve salyangozların yemeye, büyümeye ve üremeye devam edebilmeleri için çok önemlidir.
7 – Salyangozların lif bakımından zengin protein, lif, vitaminler ve minerallere ihtiyacı vardır. Salyangozlar özellikle yabani hardal, kara lahana ve kanoladan beslenir ancak aynı zamanda turp, kırma turp, kara hindiba yoncası ve pazı da yerler.
8 – Çiftleşme ilkbaharda başlar ve koşullar uygun olursa sonbahara kadar devam eder.
9 – Salyangozları tüketimden önce arındırmak çok önemlidir. Bunun için salyangozları kontrollü ortamda iki gün boyunca işlenmemiş organik kepek ve/veya buğday tohumu ile beslemek gerekir.
10 – Yedi günlük arındırma işleminden sonra salyangozların sindirim sistemi pislik ve kumdan arındırılmış olur ve tüketime hazır hale gelirler.
Kendi işini kurmak isteyen ve kazançlı bir iş arayan girişimciler için keşfedilmemiş yeni iş alanlarını ve karlı iş fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz.
0 yorum:
Yorum Gönder