12 Ağustos 2015 Çarşamba



Şu bir gerçek ki, halihazırdaki ekonomik görünümde ya da aslında herhangi bir ekonomide bazı yeni işletmeler, eski firmalardan daha iyi performans gösteriyor.Gelişmekte olan ekonomiler arasında yer alan ülkemizde hangi sektörlerin parladığına göz atmak istedik. Böylece yeni bir kendi işini kurma niyetinde olanlar varsa ve hangi sektöre gireceklerine karar verememişlerse, bir fikir sahibi olmalarını umarım katkı sağlarız. Eğer aşağıda bahsedeceğimiz karlı sektörlerden birine adım atmaya niyetlenirseniz, kendinize bazı sponsorlar bularak kaynak sağlayabilir ve iş fikrinizi, iş planınızı devreye sokarak başarılı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz. Bankalar, risk sermayedarları ve hatta fonlama için geleneksel olmayan kaynaklar sadece aşağıda bahsedeceğimiz, başarılı olma şansı yüksek olan karlı iş fikirlerinin yanında olurlar. Eğer yükselen karlı bir sektörde iş kurmayı düşünüyorsanız, size sunacağımız gelecek vaad eden sektörlerden birini seçerek başarılı olma şansınızı maksimize edebilirsiniz. İşte kendi işini kurmak isteyenler için araştırdığımız en karlı sektörler:

1) Teknoloji – En iyi uygulamayı siz bulun

Teknolojinin, en karlı sektörler listesinin en başında olması eminiz ki sürpriz olmamıştır. Genel olarak teknoloji sektöründeki meslekler iyi bir eğitim ve pratik gerektirir. Ancak yine de, küçük bir işletmenin, ekonominin bu en karlı sektörüne adım atabilmesi için birçok fırsatlar da yok değil. Apple, apple store mağazasını kurduğundan beri, uygulama tasarlama üzerinden koskoca yeni bir endüstri gelişti diyebiliriz. Bu oldukça gelişen bir endüstri ve yakın zamanda ortadan kaybolacak gibi de gözükmüyor. Dahası artık firmalar kendilerine mobil uygulamalarda da yer verdiklerinden dolayı, ivme kazanmaya devam edeceğine eminiz. Bu uygulamalar, cep telefonları, ipadler için gerekli ancak bir işletme fikri pek çok diğer elektronik cihazlar için de bu konsept çevresine oturtulabilir. Eğer bir fikriniz, tutkunuz ve nasıl uygulama geliştirilebileceğine dair biraz pratiğiniz varsa işe koyulun deriz. Bu endüstrinin büyüme hızı yıllık yüzde 30 olarak kaydedilmiş.

2)Mobil Oyunlar

Angry Birds oynamayanınız yoktur herhalde. Peki ya Words with Friends? Bu çok popüler mobil oyunların geliştiricisi ya da piyasaya süren siz olmak istemez miydiniz? Teknoloji endüstrisindeki mobil oyun pazarı son günlerdeki en rağbet gören mecra. Oyun endüstrisi inanılmaz şekilde 2007’den bu yana % 397 oranında büyüme kaydetmiştir. 2007’de piyasada sadece 2 tane mobil oyun geliştiricisi vardı. Şimdi bu sayının yüksek olmasına rağmen, pazar hala canlılığını koruyor.
Eğer mobil oyunlara ve geliştirmeye ilgi duyuyorsanız, tüm bir işletmeyi bu fikir üzerine kurabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan iyi bir fikir ve arkanızda olacak iyi bir takım. Bu karlı sektörde iyi bir iş planı ve geliştirmek istediğiniz sağlam bir oyun bulduktan sonra finansal konularınızı da rahatlıkla çözebilirsiniz. Bu yakalamanız gereken harika bir trend!!

3)Bilgi Teknoloji Danışmanlığı

Bu potansiyel yeni iş fırsatı, daha öncesinde bu alanda eğitim almadıysanız ve tecrübe sahibi değilseniz bazı ön-hazırlıkları gerektirir. Bilgi Teknoloji Danışmanlığı, şimdilerde oldukça canlı ve yüksek ödemelerin yapıldığı bir alan ve gelecekte de bu özelliğini koruması bekleniyor. 2007’den 2012’ye Teknik danışmanlık alanı 200,000 yeni istihdam ile büyürken, gelecekte bu sayının oldukça yükselmesi de bekleniyor. Daha da fazlası, birçok farklı tip işletmenin IT (bilgi teknolojileri) operasyonları için küçük firmalardan destek almaları bekleniyor. Yani sizin gibi küçük ancak belli bu konuda uzman işletmeler, büyük şirketlerle güçlü iş ortaklıkları kurma fırsatı bulabilir. Bir IT danışmanı olarak, örneğin sağlık firmaları, enerji ya da benzer firmalar sizin müşterileriniz olacak ve onlara bilgisayar operasyonlarını standart bir PC’den mobil araçlara, bulut bilgi işlem sahasına nasıl aktaracaklarını öğreteceksiniz. Çalışanlar ve yönetim, seyir halindeyken bile kullanabildikleri cihazlara ilgilidirler ancak pratik yapmaya ihtiyaçları var, özellikle de bulut bilişim konusunda destek gerekecektir ki bu da sizin uzmanlık alanınızı oluşturuyor. Eğer IT danışmanlığı konusunda küçük bir işletme sahibi olursanız bu tür müşteriler sayesinde çok kar elde edebilirsiniz. Geleceği parlak bir iş, eğer ki teknolojiye de meraklıysanız tek ihtiyacınız olan biraz eğitim ve tecrübe kazanmak.

4) Sağlık hizmetleri teknolojisi

Sağlık sektörünün de gelişen teknolojiyle birlikte ivme kaydettiği bir gerçek. Yeni işletmeler için bu alanda iyi iş fırsatları mevcut. Bunlardan biri de sağlık hizmetlerinde kullanılan yazılım geliştirme uzmanlığı. Yöneticilerin zihinsel fitness diyebileceğimiz programlara talebi artmaktadır. Bu endüstrideki satış periyodu doğumdan emekli olana kadar da geçerli üstelik. Siz de bir yazılım geliştirme uzmanı mısınız? Uygulamalar geliştiriyor musunuz? İşte size mükemmel bir iş fırsatı.

5) Sağlık ve kişisel bakım sektörü

Ülkemizde son zamanlarda, bazı yeni kişisel gelişim programları oldukça rağbet görmekte. Hepimiz ya bir diyet ya da egzersiz programı uygulamaya çalışıyoruz. Manevi bilincimizi artırmaya ya da yaşlılığımız için gençken sağlığımıza yatırım yapmaya çalışıyoruz. Birçok insan bu alanlarda motive eden konuşmacıların yolundan gidiyor, kendilerine özel yaşam koçu tutuyorlar. Eğer sizin de bu alanlarda tecrübeniz var ise, kesinlikle bir iş kurabilirsiniz. Bir fitness eğitmeni olabilir, yakınlarınıza diyetlerinde yardımcı olabilirsiniz. Manevi bilinci geliştirme hususunda insanların içindeki potansiyeli ortaya çıkarabilen çok hevesli bir konuşmacı olmaya yönelebilirsiniz mesela. Bu olasılıklar sonsuz diyebiliriz. Önemli olan insanlara hizmet edebileceğiniz dar bir alan bularak butik, kişiye özel hizmet sunabilmektir. Online olarak da hizmet verebilirsiniz. Bu endüstrinin yıllık bazda yüzde 6.2 oranında büyümesi bekleniyor.

6) İşletmeler için danışmanlık hizmeti

Hiç işten atıldınız mı? Yakın zamanda mı emekli oldunuz ya da ‘küçülmeye’ giden firmanız sizinle yollarını mı ayırdı? Öyle ise, tecrübe sahibisinizdir ve kendi alanınızda danışmanlık hizmeti verebilirsiniz . Bu küçük danışmanlık sektörünün 2016 yılı itibariyle yüzde 6 oranında büyümesi bekleniyor. Birçok firma, bazı faaliyetleri ya da problemlerin çözümü için dış kaynakları kullanıyor. Eğer mali konularda ya da halkla ilişkiler konularında bilgili ve yetenekli iseniz size bu konulardaki hizmetleriniz için iyi bir ödeme yapabilecek büyük firmalar bulabilirsiniz. Üstelik bu işe başlama maliyetiniz de düşük. Bir ‘home office’ e ve biraz reklama ihtiyacınız var.
Kendi işini kurmak isteyenler için en karlı sektörleri ve yatırım yapılacak en iyi işleri araştırmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *