24 Ağustos 2015 Pazartesi



   İşletmenizi ister kendiniz yönetin isterseniz yönetmesi için birini işe alın. Sonuçta bir tane başlıca amacınız olmalıdır. İşletmeyi ayakta tutmak ve işinizi büyütmek. İşimi  büyütmek, geliştirmek istiyorum diyenlerdenseniz doğru yerdesiniz.
Küçük ölçekli bir işletmeniz olsa bile bu amacı gerçekleştirmek o kadar da kolay değildir. Bu amacı gerçekleştirmek için çok çalışmalı ve işinize gerçekten özen göstermelisiniz.
Bir işletme ancak doğru yönetilirse başarılı olur ve büyür. Bu nedenle bir işletmenin doğru bir şekilde nasıl yönetilmesi gerektiğini bilmeniz gerekir. İşte sizin için hazırladığımız 6 altın kural:

1 – İşinizle ilgili her şeyi bilin

İşinizle ilgili olan her türlü bilgiyi öğrenmek için mümkün olan bütün kaynakları araştırın. Online kaynaklar, haberler, piyasa göstergeleri, işletme dergileri vb.
Birinci ağızdan statik ve dinamik bilgi kaynaklarına ulaşım imkanınız olursa işletmenizi rekabetten uzak tutabilecek birçok karar verebilirsiniz. Ekonomik durgunluk gibi tehditlere karşı plan yapabilirsiniz.

2 – Her zaman hızlı bir şekilde hareket edin

İşinizle ilgili bütün bilgileri bilmeniz yeterli olmaz çünkü bilgi birikimini doğru şekilde kullanmazsanız bir faydasını göremezsiniz. Sonuçta elinizdeki bilgileri hızlı şekilde hareket etmek için kullanmalısınız.
İşletme sahiplerinin başarısız olma nedenlerinden biri ellerindeki alakasız bilgileri başarılı olmak için kullanarak zaman kaybetmeleridir. Örneğin belli piyasa faktörleri durgunluk olacağını gösteriyorsa planlama yapmak yerine konuyla alakasız çözümler bulmaya çalışarak zaman kaybederler. Bu hatayı yapmaktan her zaman kaçının.

3 – Tehditleri ve zorlukları her zaman yakından takip edin

Tehditler ve zorluklarla her işletme karşılaşır. ( sizin başınıza gelmeyeceğini düşünüyorsanız bir an önce uyanın ve gerçek hayata dönün )
İşletme sahibi veya yöneticisi olarak işletmenizin karşılaşabileceği bütün tehditleri ve aynı zamanda zorlukları bilmeniz gerekir. Bu sayede herhangi bir krizle karşılaşırsanız krizi yönetebilirsiniz.
Hepsinden önemlisi krizleri etkili şekilde nasıl yöneteceğinizi bilmenizdir. Başarılı işletme yöneticilerinin en önemli kabiliyetleri budur.

4 – Etik kurallara her zaman uyun

Sağlam stratejilerin çoğu işletmenin hızlı bir şekilde büyümesine ve karın katlanarak artmasına yardımcı olur. Bu stratejilerin bazıları çekici olsalar da hepsi etik olmayabilir.
Atacağınız her adımın aşağıdaki üç koşulu taşıması gerekir:
Toplumsal değerleri desteklemeli
İşletmenizi veya kişiliğinizi tehdit etmemeli ve itibarınızı zedelememeli
Korku veya endişeye hiçbir şekilde mahal vermemeli
Bu koşullara adapte edilmiş stratejiler sayesinde güvenilir olan ve güvenilir olmayan işletmelerin farklı anlaşılır.

5 – Riskler alma konusunda korkak olmayın

İşletme yöneticilerinin birçoğu uygulayacakları yeni stratejiyle büyük potansiyel yakalayacaklarını bilmelerine rağmen korkak davranırlar. Bu tarz korkularınızı tedavi ederek işletmenizin büyümesine katkı sağlayacak böylesine önemli kararları uygulamaya koyabilirsiniz. Aksi halde profesyonel davranmamış olursunuz.
Hiçbir işletme risk veya riskler almadan başarılı olamaz. Sonuçta sizde işletmenizin başarılı olmasını istiyorsanız riskleri göze almak zorundasınız.
Bununla birlikte risk yönetimi stratejileri her işletme yöneticisi tarafından bilinmelidir. Risk almadan önce iyi ya da kötü bütün sonuçları analiz etmeli ve hazırlıklı olmalısınız. Bu sayede işler kötü gitse bile kendinizi garanti altına almış olursunuz.

6 – Çalışmalarınızı analiz edin ve değerlendirin

Şüphesiz ki işletmenizi büyütmeye çalışırken pazarlama stratejileri gibi umut vaat eden stratejiler deniyorsunuz. Buna rağmen her zaman her stratejiyi analiz etmeli ve çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.
Başarıyı yakalamanın en kısa yolu stratejileri güçlendirmektir. Peki, hangi stratejinin işe yaracağını nerden bileceksiniz? Tabi ki doğru bir değerlendirmeyle.
Size baştan söyleyelim. Bir işletmede başarıyı yakalamak ancak ve ancak etkili bir yönetimle mümkün oları.. Bu nedenle işletmenizin en kısa sürede büyümesini istiyorsanız bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalın.
“İşimi nasıl büyütürüm?” diyenler için iş büyütme yöntemlerini ve ipuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *