Ekonomik durgunluklar zor zamanlardır. İnsanlar işlerini kaybederler, şirketler gergin olurlar ve şanslı olanlar zararı nakit rezervlerinden karşılarlar. Şu an teknik olarak ekonomik durgunluk yaşanmasa da, hala belirsizlik var ve ufukta kara bulutların olduğundan bahsediliyor.
Ancak her şey de bu kadar iç karartıcı değil. Doğası gereği kıvrak olan girişimler güçsüz ekonominin avantajlarından faydalanabilirler ve zirveye çıkabilirler. Ekonomik belirsizlik hiçbir zaman istenilen bir durum olmasa da, dünyanın en büyük işletmelerinden bazıları ekonomik durgunlukta veya gerilemede faaliyete başlar ve gelişir.
İşte durgunluk döneminde faaliyete geçmenize değecek 10 neden
1 – İnsanlar yenilik istiyor
Ekonomik gerilemeler problemlere neden olur. Çoğu sektörde yatırımlar yavaşlar. Tüketiciler ve işletmeler problemlerini çözen yeni girişimler bulmaya çalışırlar.
2 – İnsanlar tasarruf etmek ister
Birkaç masrafı olan atik bir girişim olarak ürünlerinizi veya hizmetlerinizi rakiplerinizden daha düşük fiyata satmalısınız. Müşterileriniz cüzdanlarına dikkat edeceklerdir ve daha ucuz alternatifler bulmaya çalışacaklardır. Bu nedenle rakiplerinize karşı zafer kazanmak amacıyla satış konuşması yapmak için en uygun zamandır. İyi iş çıkarın ve ekonomi kendini yenilerken müşteri kaybetmeyin.
3 – Köklü şirketler dayanıksızdır
Ekonomik gerileme nedeniyle ister küçülmeye giden ve kış uykusuna yatan büyük kuruluşlar olsun, ister elastikiyeti olmayan daha küçük şirketler olsun, rekabet zayıf olacaktır. Yeni girişimler atik ve esnektir ve kendinizi minimal genel masraflarla desteklerseniz ekonominin sizi çiğnemesi ve tükürmesi zorlaşır.
4 – Kalifiye elemanlar iş ararlar
Finansmanı garanti altına alabileceksiniz veya işinizi hızlı bir şekilde büyütebilecekseniz, çalışan sayınızı da arttırabilirsiniz. Ancak doğru personeli bulmak gerçekten zordur. Ekonomik durgunluk dönemlerinde, işten çıkarmalar arttığından nitelikli, yetenekli ve etkili bireyler bulmak çok daha kolay olur.
5 – Bir şeyler daha ucuzdur
Zayıf ekonomik büyüme zor durumdaki işletmelerin belirli aktifleri elden çıkarması anlamına gelir. Basit bir şekilde söylemek gerekirse, bir şeylerin maliyeti ucuzlar. İşyeri gibi tipik genel masraflarınızın maliyetleri veya ofis mobilyaları gibi tek seferlik satın almaların liste fiyatları daha düşük olur ve satıcılar stokları daha hızlı bir şekilde tüketmek için fiyatları düşürürler. Güçlü ekonomiye göre daha düşük maaş ve daha az ayrıcalık talep eden çalışanlar bile bulabilirsiniz.
6- Daha az rakibiniz olacaktır
Ekonomi güçlü olduğunda, ipini koparan herkes harekete geçmek ister. Bu yeni girişimcilerin birçoğu kaynak yaratmak için dümdüz ilerlerler ve eninde sonunda kendi başlarına bir şey yapamaz hale gelirler. Durgunluk dönemlerinde faaliyete geçmeye çalışan insanların sayısı daha azdır çünkü kaynak azdır. Bu durumda rakibiniz de az olacaktır.
7 – Akıllı yatırımcılar yatırım yapmak isterler
Ancak finansman ihtiyacınız olacaktır. Tesis ve ekipman masraflarınız olabilir. Yeni iş fırsatları kovalayan belirli yatırımcılar olacaktır. Ekonomi düşüşe geçtiğinde, menkul kıymetler borsasından paralarını çıkarmak isteyen melek yatırımcılar olacaktır ve başarı şansınız gelecek vaat ediyorsa size yatırım yapabilirler.
8 – Ekonominin kötüye gittiği dönemler yeni girişimlere müzakere gücü kazandırır
Geleneksel satıcılar ekonomi zayıf olduğunda hareket etmekte zorlanırlar. Şirketiniz tedarikçilerden alınan ürünlere bağlıysa, ekonomik durumun kötülüğü pazarlık yapmak veya yeniden müzakere etmek için harika bir zamandır. Ekonomi güçlendiği zaman, bu yeni girişim başka bir girişim olur ve satıcılar kuralları belirler.
9 – İşinizin temelleri daha sağlam olur
Tüketicilerin güveninin düştüğü ve işletmelerin kemer sıktığı bir dönemde iş kurarsanız işiniz, bir şeyler ilerlemeye başladığı zaman kurşun geçirmez olur.
Durgunluk zamanlarında faaliyete geçmenin bir sürü nedeni vardır ve ekonomik gerilemeden etkilenmeyecek bir sürü de iş modeli vardır. Bunu gerçekleştirmek için gerekli olan motivasyona ve azme sahipseniz ekonomik durgunluk faaliyete geçmek ve kendi işinizin patronu olmak için en iyi zamandır.
0 yorum:
Yorum Gönder