8 Ağustos 2015 Cumartesi



Otomat makinaları yeni buluşlar sayesinde oldukça değişmiştir. Jetonla çalışan ilk otomat makinesi 1880’lerin başlarında İngiltere’de kullanıldı ve bu makine kartpostallar dağıtıyordu.
Her gün bir yenisiyle karşılaştığımız otomat makineleri yatırımcısına kazandırmaya ve müşterilerini de şaşırtmaya devam edecek gibi görünüyor.
İşte sizler için araştırdığımız birbirinden ilginç 23 otomat makinası:

1 – Canlı yengeç otomatı, Çin

Çin Nanjing’de yer alan bu otomatik satış makinesi “canlı” yengeç satıyor. Yengeçlerin hareket etmelerini engellemek için iç sıcaklık 5 derece olarak ayarlanıyor. Otomat makinesinden gelen yengeç ölü çıkarsa durumu telafi etmek için 3 adet bedava yengeç veriyorlar.

2 – Havyar otomatı, Los Angeles

Gecenin ikisinde Beverly Hills’de gezinirken canınız aniden Imperial River Beluga havyarı isterse hemen bir havyar otomatına giderek havyarınızı alabilirsiniz. Alışveriş merkezlerine yerleştirilen otomatlardan bir parça havyarı 500 dolara alabilirsiniz. Ayrıca salyangoz, yer mantarı ve hatta 4 dolara sedef kaplama kaşık bile bulabiliyorsunuz.

3 – Marul otomatı, Japonya

90,000 dolarlık “Şefin Çiftliği” olarak adlandırılan bu satış makinesi flüoresan ampuller kullanarak günde 60 demet marul üretebiliyor.

4 – Pizza otomatı, Avrupa

Let’s Pizza otomatında 3 dakika da yapılan “taze” pizzalar 6 dolara satılıyor. Makine hamuru yoğuruyor, pizzaya sos koyuyor, belirlediğiniz 3 malzemeyi ekliyor ve pizzaları 3 dakikadan daha az sürede pişiriyor.

5 – Muz otomatı, Japonya


Tokyo’daki Shibuya tren istasyonunda yer alan bu otomattan muzları hem tek tek alabilirsiniz hem de salkım olarak alabilirsiniz. Her iki seçenekte plastik paketlerin içindedir ve tek bir muz 1,5 dolara satılmaktadır.

6 – Patates püresi otomatı, Singapur

Bu patates püresi otomatı Singapur’da kullanılmaktadır. Bir bardak sıcak patates püresi almak için 1 dolar ödemeniz gerekir.

7 – Patates kızartması otomatı, Avustralya

Bu makine dondurulmuş patates depolar. Sipariş verildiğinde robot patatesleri iki dakika da kızartır ve servis etmeden önce baharatlarını döker. Fiyatlar 1,5-2 dolar arası değişir.

8 – Bira ve sake otomatı, Japonya

Maalesef gece 11’de kapanıyor.

9 – Yumurta, süt ve peynir otomatı, Almanya

Peter ve Paul Hof ürünlerini kapı kapı dolaşarak teslim etmekten sıkılmışlardı. Bu yüzden bir otamat makinası kurmaya karar verdiler.

10 – Yumurta otomatı, Japonya

Japonya Nagoya’ya da yer alan bu otomat makinası her sabah taze yumurtalarla dolduruluyor. 10-12 yumurtalık bir torba 3 dolar.

11 – Sıcak ekmek otomatı, Almanya

Bu Alman otomat makinası ekmekleri saniyeler içinde ısıtıyor.

12 – Sprinkles Cupcake otomatı, Amerika Birleşik Devletleri

Sprinkles Cupcake otomatları şimdiye kadar sadece Beverly Hills ve Chicago’da kuruldu. Her ikisi de 24 saat açık ve cupcakeler 4 dolara satılıyor.

13 – Baget ekmek otomatı, Paris

Paris’te ekmek şakaya gelmez ve artık istediğiniz her an bu otomattan baget ekmek alabilirsiniz. Daha önceden kısmen pişirilen ekmekler satış makinesine konuluyor. Sipariş verildiğinde ekmekler pişiriliyor ve 1.30 dolara satılıyor.

14 – Burger otomatı, Moskova

Moskova Sheremetyevo Uluslararası Havalimanında bulunan bu otomat kullanıcılarına taze hamburgerler sunuyor. Bir daha asla uçağınızı kaçırmayacaksınız!

15 – Pirinç otomatı, Japonya

Japonya’nın Himeji şehrinde bulunan bu otomat sekiz farklı pirinç çeşidi satıyor. 22 kiloluk bir torba çeşitlerine göre ortalama 30-40 dolar arası satılıyor.

16 – Hot Dog otomatı, Amerika Birleşik Devletleri

Leon’s Grill satış otomatı 2 dolara sıcak hot dog satıyor.

17 – Fıçı bira otomatı, Japonya

Yarım litresini 12 dolara alabilirsiniz.

18 – “Sıcak Menü” otomatı, Japonya

Japonya’da her 23 kişiye bir otomat makinesi düşüyor. Bu otomatta da kızarmış tavuk, mürekkep balığı topları ve fileto balık satılıyor.

19 – Pekan ( Amerikan cevizi ) turtası otomatı, Teksas

Texas Cedar Creek’de pişirilmiş pekan turtalarını 17,5 dolara alabiliyorsunuz.

20 – Satış otomatı restoranı, Hollanda

Otomat zinciri FEBO sayesinde Amsterdam’daki fast food satışları hızlandı. Restorandaki her şey 10 dolardan az fiyata satılıyor.

21 – Konserve ekmek otomatı, Japonya

Dört dolar karşılığında Japonya’daki otomat makinesinden küçük şirin bir konserve ekmek alabilirsiniz. Çikolata parçalı, kahveli ve meyveli çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz.

22 – Dondurma otomatı, Amerika Birleşik Devletleri

Dokunmatik ekranlı otoma makinası Moo Bella’dan taze dondurma alabilirsiniz. 96 çeşit dondurma içerisinden istediklerinizi seçerek kendi kombinasyonunuzu yapabilirsiniz.

23 – Istakoz otomatı, Las Vegas

Las Vegas’daki ( şu an kapalı ) Tinoco’s Bistro’da yer alan bu ilginç otomata 2 dolar atıyorsunuz ve öğle yemeğiniz için canlı ıstakoz yakalamaya çalışıyorsunuz. Istakozu yakalarsanız restoran sizin için ıstakozu bedava pişiriyor.
Dünya üzerinden ilginç ve yenilikçi otomat makinalarını sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *