8 Ağustos 2015 Cumartesi


Bu iş fikirlerini okuyanlardan bazıları fikirlere inanmazken kimileri de “neden bu benim aklıma gelmedi” diye düşünecektir. Muhtemelen siz de aynı tepkiyi vereceksiniz.
Aşağıda saç biti temizlemekten arabaların çarptığı hayvanları temizlemeye kadar bir sürü alışılmamış iş fikriyle karşılaşacaksınız. Ancak bu iş fikirlerinin hepsinin bir ortak noktası var ki o da hepsinin güzel para kazandırması.
Bu iş fikirleri size saçma gelse de hepsi hizmet edilmeyen müşteri gruplarıyla alakalı yani niş pazarlarla. Size tavsiyemiz niş pazarı nasıl bulacağınızı ve bu pazara nasıl hakim olacağınızı öğrenin.

Çelik ağaçlar

celik-agaclarNatureMaker’s Artificial’ın ağaç heykellerini görmeniz lazım. NatureMaker’ın el yapımı çelik ağaçları lüks evlerde, eğlence parklarında, ticari yapılarda, hayvanat bahçelerinde, kütüphanelerde, müzelerde, kumarhanelerde, otellerde ve satış mağazalarında kullanılıyor ve hepsi gerçekten birer sanat eseri. Çelik ağaçların fiyatları büyüklüklerine ve cinslerine göre farklılık gösteriyor. Örneğin şemsiye çapı 5mx3m olan meşe veya akçaağaçlar 25,000 dolarken şemsiye çapı 15mx15m olan banyan veya zeytin ağaçları 500,000 dolardır.

Oyuncak bebek tamiri

oyuncak-bebek-tamiriDaha iyi gözükmesini istediğiniz oyuncak bebekleriniz varsa bebeklerinizi bebek hastanesine götürebilirsiniz. İşin de uzman olan bebek hastaneleri oyuncak bebeklerin iyi duruma gelmesi için gerekli tamiratları ve iyileştirmeleri yapıyorlar. Örneğin eski parçaları söküp yenilerini takıyorlar veya kıyafetlerini yeniliyorlar. Oyuncak hastanelerinin yüzyıllardır var olduğunu biliyor musunuz? En eski oyuncak hastanesi Lisbon’da 1830 yılında kuruldu. New York’da yer alan The Madame Alexander Doll Hospital 80 yıldır faaliyette bulunan ve hala açık olan hastanelerden biridir. Bu firma aynı zamanda çini ve heykeller de tamir ediyor.

Saç biti ve bit yumurtalarını temizleme işi

bit-temizlemeSaç biti diye bir gerçek var… Ve bazıları çocuklarında kafasında olur! Allahtan saç bitlerini ve bit yumurtalarını temizleyen firmalar var. The Texas Lice Squad en popüler olandır ancak Google’a bu konuyu yazarsanız bayilik veren Lice Squad Canada’da da dahil birkaç firma daha bulabilirsiniz.

Satılık veya kiralık mankenler

California’da yer alan Mannequin Madness Çevre Koruma Örgütü tarafından mankenleri geri dönüştürdüğü için ödüle layık görülmüştür. Judi Henderson-Townsend tarafından kurulan firma daha önceden kullanılan mankenleri Macy’s, Sears ve Nike gibi firmalara satmaktadır ve kiralamaktadır. Aynı zamanda yeni mankenler ve manken ayaklı lambalar gibi manken temalı ürünlerde satmaktadır.

Sentetik lades kemiği

lades-kemigiVejetaryen mısınız? Masanın yanlış yerinde mi oturuyorsunuz? Veya sadece sabırsız mısınız? Artık korkmanıza gerek yok. Lucky Break Wishbones sayesinde istediğiniz zaman lades kemiğini kırabilirsiniz. Lucky Break Wishbones’un kurucusu Ken Ahroni 47. doğum gününe denk gelen Şükran Günü yemeğinde plastik lades kemiği fikrini buldu. Şükran Günlerinde her zaman hindi yenir ve lades kemiği kırılır. Lades kemiği kimde olursa bu kişi dilediği kişiyle lades tutuşur. Bir tane lades kemiği olduğu için bu ritüelin sadece Şükran Günü’nde yaşanmasından ve vejetaryenlerin bu keyfi yaşayamamasından sıkılan Ahroni’nin plastik lades kemikleri üretmeye karar verdi ve şu anda bu fikirden milyonlar kazanıyor.

10 dolarlık bir şeyler

kisiye-ozel-hediyeİnsanların herhangi bir şeyi alabileceklerini kanıtlamak isteyen The Something Store bir şeyler satıyor… Durum aynen böyle. Onlara 10 dolar gönderiyorsunuz ve size envanterlerinden rastgele seçtikleri bir şeyi gönderiyorlar. Bu değişik bir alet, nadir bulunan bir kitap, el yapımı bir bilezik, ters çalışan bir saat, bir kutu gurme çikolata, popüler bir video oyunu, hediye kartı, son sürüm bir yazılım, bıçak seti veya bir çift el yapımı küpe olabilir. Gerçekten orijinal bir iş fikri. Gizemden kim hoşlanmaz ki?

Kaya topları

Georgia’da yer alan Eternal Reefs Inc. İnsan kalıntılarından anıt kayalar yapıyor. Kaya topları yakılan ölülerin kalıntılarından yapılıyor. Hazırlanan kaya topları daha sonra okyanusa yerleştiriliyor. Firma bu kaya toplarını yaşayan gerçek efsaneler olarak adlandırıyor.

İnek kiralama

inekBir diğer iş fikri de süt ve/veya peynir üretmek isteyen insanlara inek kiralamaktır. İsviçre’de yaşayan çoban Michael Izor stresli şehir profesyonelleri için inek kiralama işini kurmuştur. İnekleri bir aylık veya mevsimlik olarak kiralayabiliyorsunuz. İzor’a göre hayvanlarla uğraşmak oldukça rahatlatıcıdır ve insanlara ufakta olsa bakış açısı kazandırır.

Kedi cafeler

kedikafeJapon bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre hayvanlarla zaman geçirmek insanları rahatlatıyor. Tokyo ve Osaka gibi şehirlerde yer alan kedi cafelere gelen müşteriler bir taraftan çaylarını yudumlarken bir taraftan da cafedeki kedileri seviyor. Kedi cafelerin popülerliği her geçen gün artıyor. Hatta bazı cafelere haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Ot biçen keçiler

keci-ciftligiGoogle ot biçen keçi kullanıcılarının en ünlüsüdür. Google California merkezinde yer alan sahalardaki otların biçilmesi için 200 keçiden oluşan bir sürü kiralıyorlar. Google’ın resmi blogunda görebilirsiniz. Tabi ki keçilerin faydası bununla sınırlı değil. Ot biçen keçiler standart ot biçme makinelerinden ve böcek ilaçlarından daha faydalı çünkü çevre dostu.
Yerleşim yerlerindeki otlarla savaşmak için keçileri kullanmak hiçte kötü bir fikir değil. Görünüşe bakılırsa keçiler sadece otları biçerek iyi bir iş çıkarmıyor aynı zamanda zararlı ot ve sarmaşıkların engellenmesine de yardımcı oluyor.

Evcil hayvanlar için yapay testisler

Neuticles.com adlı internet sitesine göre bazı evcil hayvan sahipleri standart kısırlaştırma prosedürü hayvanların yumurtalıklarını tamamen aldığı için evcil hayvanlarını kısırlaştırmak istemiyor. Neuticles bu endişeyi ortadan kaldırıyor çünkü kısırlaştırılmış hayvanlara yapay testis takıyor.
Bu fikirler düşündüğünüzden de farklı değil mi? Bir sürü fırsat var ancak insanların çoğu bu fırsatları göremiyor. Başarılı girişimcileri diğerlerinden ayıran özellik fırsatları görme, anlama ve keşfetme yetenekleridir.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *