8 Ağustos 2015 Cumartesi


Güneş enerjisi en çok talep gören karlı yatırım alanlarında biridir ve alternatif enerji kaynağı olarak sürekli gelişme halindedir. Gün geçmesin ki bu sektörle ilgili yeni bir iş fikri daha hayata geçirilmemiş olsun.
Günümüzde insanların çoğu sürekli artan yakıt fiyatları yüzünden alternatif enerji kaynaklarına ilgi göstermektedir ve bu trend her geçen gün artmaktadır. Ayrıca kanun yapıcılar ve aynı şekilde girişimciler doğanın korunmasıyla ilgili ciddi bir mücadele veriyorlar. Bu sayede büyük girişimşirketlerinin birçoğu yönlerini değiştirerek farklı konularda uzmanlaşmaya başlamışlardır. Bu firmalar bir taraftan çevreyi korurken bir taraftan da güneş enerjisini kullanarak para kazanmaktadırlar. Enerji piyasasının büyüyen yatırım alanlarından biri olan güneş enerjisi sistemleriyle ilgili siz de bir iş kurmak istemez misiniz?

Güneş enerjisi sistemleri işine nasıl başlanır?

1 – Konuyla ilgili sertifikaları nasıl alabileceğinizi araştırın. Sertifikalı firmalar teşvik tedbirleri ve indirimler gibi haklardan yararlanabilir.
2 – İş planı hazırlayın. İş planınız finansman seçeneklerini ve aynı zamanda müşterilerinizi nereden bulacağınızı göstermelidir.
3 – İş planınız masrafları, müşterileri, bağlantıları ve sözleşmeleri de kapsamalıdır.
Maliyetler açıklama gerektirmeyecek kadar açık olmalıdır. Maliyetler bölümü başlangıç maliyetlerinizi ve aynı zamanda müşterilerinizden nasıl para toplayacağınızı ve bunun hangi zaman diliminde gerçekleşeceğini göstermelidir.
Müşterileriniz sizin için ayaklı banknotlardır. Onlar olmadan iş kurmanız ve başarıya ulaşmanız düşünülemez. Bu sebeple her iş kurma sürecinde olduğu gibi öncelikle hedef müşteri kitlenizi belirlemeli ve onlara nasıl ulaşacağınızı planlamalısınız. Belirleyebileceğiniz bir sürü hedef kitle vardır. Ticari müşterileri mi hedefleyeceksiniz? Pahalı ürünler mi satacaksınız yoksa orta sınıfa mı hitap edeceksiniz? Bunlar yanıtlamanız gereken sorulardan bazılarıdır.
İşinizi kurmanıza yardımcı olabilecek, sermaye ve eğitim kaynaklarını sağlayacak firmalar ile bağlantılar kurun. Bunlara aynı zamanda bankalar, melek yatırımcılar, girişim yatırımcıları, arkadaşlar ve aile üyeleri de dahildir.
Sözleşmeler. Gözden kaçırılmaması gereken en önemli konulardan biri sözleşmelerdir. Sözleşmeleri hazırlatmak maliyetli değildir ancak onlar olmadan da işinizi kuramaz ve başarılı olamazsınız. Size tavsiyemiz işe başlamadan önce bütün sözleşmeleri düzenlemeniz için bir muhasebeciden yardım almanızdır.
4 – İşe başlayın. Güneş enerjisiyle bağlantılı iş kurma fikirlerinden bazıları:
Güneş enerjisi kurma: bütün güneş enerjisi sisteminin kurulması
Güneş enerjisi sistemleri satışı: bu sistemi ev sahiplerine ve işletmelere pazarlayabilirsiniz ve her satıştan komisyon alabilirsiniz.
Güneş enerjisi sistemleri imalatı: paneller ve güneş enerjisi sistemleriyle bağlantılı bütün parçaların imalatı.
Güneş enerjisi sistemleri parçaları: toptancılar ve imalatçılardan satın alınmış parçaların ve sistemlerin satışı
Güneş enerjisi sistemleri danışmanlığı: bireylere ve firmalara güneş enerjisi sistemleriyle ilgili danışmanlık yaparak yardımcı olmak
Güneş enerjisi sistemleri bakımı: kurulan sistemlerin yıllık bakımlarının yapılması ve sistemlerin düzgün çalıştığından emin olunması.
Enerji danışmanlığı: bütün alternatif enerji kaynaklarına odaklanarak ev sahiplerine ve işletmelere satış yapmak
5 – Sistemleri kurun. Sayısız güneş enerjisi sistemi vardır ancak biz size çatı üstü PV sistemlerinden bahsediyoruz. Bu sistemler ev sahipleri ve işletmeler arasında en popüler olandır. Yere monte, direğe monte ve güneş enerjili termik sistemler de diğer seçeneklerdir.
6 – Müşteri tabanı oluşturun. Müşteri bulmanın en iyi yolu dışarı çıkmak ve güneş enerjisinin faydalarını anlatmaktır. Potansiyel müşterilerinize farklı sistemlerin fotoğraflarını gösterin. Reklamların etkisi kişisel karşılıklı etkileşime göre daha azdır.
Potansiyel müşterilerinizle farklı şekillerde bir araya gelebilirsiniz. Pazarlama faaliyetlerinizi gerçekleştirirken akıcı bir dil kullanın. Hizmetlerinizi sergileyebileceğiniz küçük bir şov yapabilirsiniz. Veya yerel kulüpleri ziyaret edin ve broşürler dağıtın veya etkinliklere sponsor olun. Sadece işletme sahipleriyle bir araya gelmek yeterli olmaz aynı zamanda basında da yer almalısınız. Bu işe başladığınızda basını unutmamalısınız. Medya iyi hikayeleri kovalar ve güneş enerjisi sistemleri işi yapan çok fazla da firma yoktur. İşte bu nedenle sizin hikayenizi yazmak isteyeceklerdir. Bu sayede sizde para ödemeden reklamınızı yapma fırsatı yakalarsınız.
7 – İnternet sitesi açın. Pazarlama çabalarınızdan biri de internet sitesi açmak olacaktır. İleri teknolojili işletmelerin hiçbiri internet sitesi olmadan başarılı olamaz. Ayrıca bir internet sitesi açmak binlerce liraya da mal olmaz. Size işinize yarayacak bir ipucu verelim. Elance.com veya Guru.com gibi internet siteleri aracılığıyla bir web tasarımcı bulabilirsiniz. Bu internet sitelerine girerek teklif verebilir ve çalışacak bir sürü web tasarımcı bulabilirsiniz. Diğer güneş enerjisi sistemleri firmalarının internet sitelerini inceleyerek fikir edinin.
8 – Sosyal medyayı kullanın. Güneş enerjisi işinde sosyal medyayı kullanmak oldukça önemlidir. Sosyal medya derken Facebook ve Twitter  gibi platformlardan bahsediyoruz. Bedava bir üyelik açabilirsiniz ve daha sonra yaptıklarınız hakkında güncel bilgiler paylaşabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizi e-posta yağmuruna tutmayın ancak onlara kurduğunuz diğer sistemlerin resimlerini ve indirimlerle ilgili haberleri gönderebilirisiniz.

İhtiyacınız olanlar

  • Birkaç tane temel araç-gerece ihtiyacınız olacaktır:
  • Uzun güvenlik merdiveni
  • Elektrikli matkap
  • Tahta veya metal direk bulma aleti
  • Montajlar
  • Çatı zifti
  • Lazer takılmış nişangah düzeni
  • Elektrik kabloları
  • Bol miktarda yapışkan bant
  • Reflektif çatı kaplaması
  • Normal araç-gereçler: çekiç, tornavida takımı, tel makasları, kerpetenler, vb.
İş kurmak istiyorum ne yapabilirim” diyenler için karlı yatırım alanlarını ve en güzel iş fikirlerini araştırmaya devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *