8 Ağustos 2015 Cumartesi



Online ürün satışı dev bir pazardır. Yeni işletme sahiplerinin, girişimcilerin ve hatta sermayesiz para kazanmak isteyen insanların çoğu internettten satabilecekleri ürünleri araştırırlar. “İnternetten ne satabilirim” diyenler için bir rehber niteliğinde olan bu yazıyı hazırladık.
Evimde ki kullanmadığım eşyaları mı satmalıyım? Yoksa sadece online araştırma yapmalı ve hoşlandığım ürünlerin tedarikçilerini bulup bu ürünleri mi satmalıyım? Ürünleri internetten satmak para kazanmanın en kolay yoluymuş gibi gösterilir. Eminiz ki sizde sahibinden, ebay, amazon ve gittigidiyor gibi internet sitelerinde “para kazanmanın en hızlı yolu” reklamlarını görmüşsünüzdür. Bu tür yanıltıcı reklamlara kendinizi kaptırmanız ve büyük umutlarla kendi online işinize başlamak istemeniz son derece normaldir. Şu bir gerçek ki internetten ürün satışı yaparak başarılı olabilirsiniz ancak bu satmak istediğiniz herhangi bir ürünü kolaylıkla satarak parayı garantileyeceğiniz anlamına gelmez. Online ürün satışında iki önemli nokta vardır. Birincisi DOĞRU ürün türlerini seçmek ikincisi de bu ürünleri nereden bulacağınızı bilmektir.

1- Online satış için doğru ürünlerin seçilmesi

İnternet satıcılarının en büyük ortak hatası en iyi bildikleri veya en çok arzu ettikleri ürünleri seçmeleridir ki bu doğru bir yaklaşım değildir. Çoğunlukla iyi bir fikir olarak gördüğünüz ve sizin için doğru olan bir ürünü satmaya çalışmak başarı şansınızı azaltır. Neden mi? Çünkü online satış yaparken gerçek bir alışveriş ortamında satış yaparsınız. Online satış yapmak gerçek bir iştir ve gerçek işler varsayımlarla, tahminlerle ve kişisel tercihlere bağlı olarak ilerlemez. Yeni bir online dükkân açmak ve satış dünyasında yarışmak istiyorsanız hangi ürünü satacağınıza karar vermenin TEK yolu pazar araştırması yapmaktır. Satmayı istediğiniz ürünün pazarlanabilir olup olmadığını veya pazarlanabiliyorsa ne kadarlık bir başlangıç bütçesine ihtiyacınızın olduğunu belirlemek zorundasınız.
Örneğin yeni satıcıların çoğunun elektronik cihazlara karşı ilgisi vardır. MP3 çalarlar satan bir tedarikçi bulurlar ve yeni online dükkanlarını lanse etmek için bir sürü para harcarlar. Sonrasında hiçbir satış yapamadan aylar geçer ve bir sürü para harcadıkları halde neden satış yapamadıkları konusunda kafaları karışır. Anlayamadıkları şudur: girdikleri ürün pazarındaki diğer online satıcılar yığın halinde satın alma yaptıklarından toptan fiyatı düşürürler ve eğer siz ürünleri dropshipping ( satıcılar alıcıları bulur, ürünün postalanacağı adresi ve ürün bedelini müşteriden alır, ürünün ücretini ve postalanacağı adresi ise doğrudan tedarikçisine gönderir. Satıcının birim kazancı ise ürünü satın aldığı fiyat ile sattığı fiyat arasındaki farktır ) yöntemiyle satmaya çalışırsanız sizin fiyatlarınız diğer satıcıların fiyatlarına göre daha pahalı kalır. Bu tür ana malları satmaya çalışan yeni satıcılar genellikle başarısız olur çünkü online pazarı yöneten oturmuş satıcılara karşı mücadele edemezler.
Online satışta doğru ürünleri seçmenin anahtarı niş pazarlara yönelmektir.

2- Online olarak satılacak ürünlerin bulunması

Diyelim ki satacağınız doğru ürünü seçtiniz ve sıra bu ürünü nasıl bulacağınıza geldi. Satacağınız online ürünleri araştırırken “yenilenebilir” kaynaklar bulmanız gerekir. İşte bu noktada bir tedarikçiye ihtiyacınız olacaktır.
İster dropshipping yöntemiyle satış yapın isterseniz toptan satış ile. Satıcı olarak amacınız size en iyi toptan fiyatları verecek ve size tekrar tekrar ürün tedarik edebilecek daimi bir tedarikçi bulmak olmalıdır. İnternet üzerinden gerçek tedarikçiler bulmak oldukça zordur çünkü gerçek tedarikçiler internet üzerinden nadiren reklam verirler.
Ancak sizi önceden uyaralım. Bu tedarikçilerle ilgili reklamların %99’u meşru kaynaklara ait değildir. Bunların çoğu komisyoncudur ve yeni satıcılıların başarısız olmalarının en büyük nedenleridir. Komisyoncular online satıcılar ve gerçek tedarikçiler arasındaki firmalardır. Kendilerinin gerçek tedarikçi olduğunu söylerler ancak bu büyük bir yalandır. Asıl amaçları sizden para almaktır. Saçma gibi gözükse de her gün bir sürü yeni satıcı bu tuzağa düşmektedir.
Tedarikçileri araştırırken aşağıdakileri aklınızdan çıkarmayın:
1- Gerçek tedarikçiler sizden aylık ücret almazlar.
2- Gerçek tedarikçiler sizden kurulum ücreti almazlar.
Diyelim ki online satış için ürün bulmaya çalışıyorsunuz ve sizden hiçbir ücret talep etmeyen bir tedarikçi buldunuz… Sahte olabilirler ve size gerçek toptan fiyatları vermeyebilirler. Tedarikçiler size gerçek toptan fiyatları vermezse online ürün satışı piyasasında mücadele edemezsiniz. Gerçek tedarikçilerle çalışmazsanız yeni online satıcı olarak başarılı olamazsınız. Neyse ki bulabileceğiniz gerçek tedarikçiler de vardır.
İnternetten satış yaparak para kazanmak sermayesiz iş fikirleri arasında en başlarda yer almaktadır. Herkese hayırlı kazançlar.

1 yorum:

  1. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *