8 Ağustos 2015 Cumartesi


 Affiliate pazarlama aracılığıyla internet sitesi olmadan ürünlerinizi pazarlamanın bir sürü yolu vardır.Gönderdiğiniz e-postalara affiliate linkler ekleyerek, forumlar, tartışma panoları veya bloglar gibi tartışma topluluklarında affiliate linkler paylaşarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerin yer aldığı internet sitelerinde makaleler yazarak ve aynı zamanda affiliate linklerin gömülü olduğu e-kitaplar yazarak affiliate pazarlamacı olabilirsiniz.

Online tartışma toplulukları

1 – Tanıtımını yaptığınız affiliate ürünlerle alakalı online topluluklar bulun
Forumlar, tartışma grupları, sohbet odaları ve bloglar topluluklara örnektir.
“Forum” veya ” tartışma grupları” gibi anahtar kelimeler kullanarak internet araştırması yapabilirsiniz. Örneğin egzersiz ekipmanları tanıtacaksanız “egzersiz forum” veya “spor forum” diye yazarak arama yapabilirsiniz.
2 – Her online topluluğa aktif olarak katılın
Bunu yaptığınız takdirde bir taraftan affiliate gelirinizi arttırırsınız bir taraftan da üyelerin gözünde aktif ve güvenilir olarak varlık gösterirsiniz.
Günlük veya haftalık olarak düzenlenen tartışmalara ve online etkinliklere katılın. Aynı zamanda tanıtımını yaptığınız ürünle alakalı affiliate linkler paylaşarak yeni başlıklar açın.
3 – Her topluluk sitesinin üyelik politikalarını gözden geçirin
Bazı internet siteleri affiliate linklerin paylaşılmasına izin vermez. Bu prosedür sayesinde affiliate linkler paylaşıp paylaşamayacağınızı anlayabilirsiniz. Bazı online topluluklar linkleri spam olarak görür ve yasaklar.
4 – Her internet sitesinin hesap ayarlarını gözden geçirin
Hesap açmak için kayıt isteyen bir forum veya tartışma grubuna girmek istiyorsanız imza kutusuna affiliate linkler ekleyebilirsiniz. İnternet sitesinde her cevap verdiğinizde veya yazı yazdığınızda linkleriniz imza kutunuzda görünecektir.

E-kitaplar

1 – Affiliate ürünlerinizle alakalı bir e-kitap konusu seçin
Örneğin fitness ekipmanları satan bir affiliate ile birlikte çalışıyorsanız bu fitness ekipmanlarıyla yapılabilecek farklı egzersiz tekniklerini anlatan bir e-kitap yazabilirsiniz.
Hakkında bilgi sahibi olduğunuz bir konu seçin. Sunduğunuz bilgilerle okuyucularınıza faydalı olursanız daha çok para kazanırsınız.
2 – E-kitabınızın bölümlerine affiliate linkler ekleyin
Örneğin e-kitabınız sporla alakalı olacaksa egzersizler esnasında hangi koşu ayakkabılarının giyilmesi gerektiğiyle ilgili yazılar yazabilirsiniz ve daha sonra okuyuculara affiliate ürünlerini sattığınız şirketin koşu ayakkabılarını tavsiye edebilir ve affiliate linkler paylaşabilirsiniz.
E-kitabınıza affiliate banner’lar ve resimler de ekleyebilirsiniz. Affiliate linkler içeren banner’lar ve resimler kitabınızdaki bilgi sunumlarının görselliğini arttırır.

E-posta

1 – Tanıtımını yaptığınız affiliate ürünlerle ilgili makaleler yazın
Okuyucular faydalı bilgilerin yer aldığı makalelerdeki affiliate linklere tıklamak yerine reklam amaçlı hazırlanan tanıtıcı e-postalardaki linklere tıklar.
2 – Makalenin geneline affiliate linkler yerleştirin
Örneğin video oyunları veya video oyun sistemleri pazarlıyorsanız piyasada bulunan en iyi spor oyunlarıyla alakalı bir makale yazabilirsiniz. Ve daha sonra oyun tanıtımlarının yer aldığı her özete affiliate linkler yerleştirebilirsiniz.
3 – Müşterilerinize e-posta gönderin
Müşterileriniz gerçek alıcılar veya arkadaşlarınız, aile üyeleriniz veya online topluluk üyeleri olabilir. Örneğin ikinci el video oyunları satan bir işletmeniz varsa müşterilerinizin e-posta adreslerini alabilir ve onlara e-postalar gönderebilirsiniz.

Makale siteleri

1 – İçerikler yayınlamanıza izin veren internet sitelerine üye olun
Hesap açmanıza ve makaleler yazmanıza veya yorumlar yapmanıza imkan veren bir sürü internet sitesi vardır.
Makaleler yayınlamanıza izin veren ücretsiz internet siteleri bulmak için “makale rehberi” gibi anahtar kelimler kullanarak internet araştırması yapın
Affiliate nişinize uyan makaleler yayınlayan internet sitelerini gözden geçirin. Örneğin kitaplar satan affiliate’lerin tanıtımını yapmak istiyorsanız kitap yorumlarınızın yanına affiliate linkler eklemenize izin veren internet sitelerini araştırın.
2 – Katılacağınız her sitenin koşullarını gözden geçirin
Bazı internet siteleri makalelere yerleştireceğiniz affiliate linklerin sayısını kısıtlar.
3 – Affiliate’lerinizle alakalı yorumlar veya makaleler yazın
İstedikleri veya ihtiyaç duydukları bilgileri veya ürünleri araştıran internet kullanıcıları makale sayfanızı inceleyebilir.
4 – Yayınlamadan önce makalelerinize affiliate linkler ekleyin
Makale sitesini ziyaret edenler makalelerinizin içindeki affiliate linklerine tıklayabilirler.
İpuçları
 Üyesi olduğunuz sosyal medya sitelerinde affiliate linklerinizi paylaşın. Takipçileriniz veya arkadaşlarınızla aranızda oturmuş ve güvenilir bir ilişki varsa linklerini paylaştığınız affiliate ürünlerden alabilirler.
Reklam ilanlarının olduğu internet sitelerinde makaleler veya affiliate linkler paylaşın.
Uyarılar
 Tıklama başına ödeme reklamlarını kullanarak affiliate’leri pazarlayabilirsiniz. Ancak bazı internet sitelerinin ve arama motorlarının algoritmaları ve belirli listeleme stratejileri olduğundan sürekli olarak affiliate linkler paylaşmanıza izin vermeyebilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

sayyac

Bizi Takip Edin

Sayfalar

Popüler Yayınlar

Yayınlar

Powered by İşsiz Fikirler. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moderatörler

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *